2012. július 9.

Ham and eggs, avagy Marka hemendeksze

Nagy klasszikust osztok meg veletek, nyilván mindenki csinált már, de azért közzéteszem az én hemendekszemet, hátha valaki pont ilyet nem készített még:-)))

Hozzávalók 2 nagyon éhes személyre:
8 egész tojás
2 újhagyma
8 szelet csirkemell sonka
2 szelet baconszalonna
10 dkg trappista sajt


A baconszeleteket vékony csíkokra vágom és egy serpenyőben kevés olajon megpirítom, majd kiszedem kistányérra. Aztán a szalonna zsírjában a sonkaszeleteket elkezdem pirítani,rászórom egyenletesen a félretett baconszalonnát és amíg még nem pirul, ráütöm az egész tojásokat, vigyázva, hogy a sárgája egyiknek se folyjon szét. Aztán gyorsan beleszórom a még nyers fehérjébe az apróra felkarikázott újhagyma szeleteket és hagyom, hogy a tojások megsüljenek (ezalatt az alatta lévő sonka is teljesen megsül).Amikor már majdnem kész, megszórom reszelt trappistával és megvárom, hogy ráolvadjon, majd lezárom a gázt és forrón tálalom!

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...