2013. március 24.

GBT, azaz gasztroblogger találkozó Nagykovácsiban

Fél 12-kor csörgött a telefonom. Era, a Sütök-Főzök bloggere szólt, hogy már csak pár perc és itt van értem kocsival. Férjuram kezembe nyomta a két tálca finomságot, és elindultam a parkolóba. Nemsokára feltűnt a "földszínű zöld" fémjelzésű Punto, benne Era és szakács párja, Pisti. Irány  Keleti, az Édességrajongók nagyasszonyáért, Rubin Gabyért. Percre pontosan érkeztünk, vörös haj megvan, csinos lány megvan, földzöld kocsiba beül és irány Nagykovácsi. Útközben persze ment a csicsergés, szegény Pisti megbánta, hogy bevállalta a sofőrködést. Vajon mi lehet rosszabb három nő csicsergésénél? Hát három gasztroblogger nő csicsergése, szakács füllel hallgatva!

Fél 1-kor elhaladtunk a Rézangyal Pálinkaház előtt, majd Era kapcsolt, hogy itt lesz a Villa Neo, így fordultunk és irány vissza.
Óvatosan lépkedtünk a befelé vezető úton, majd bent egy nagymosolyú, kedves hölgy, ez bizony Györgyi, alias Janka, a Csak, mert szeretem blog írója. Szegényem szabadkozott, hogy ne puszilgassuk, mert fája  torka, de kit érdekel, ha végre találkozunk:-)
Férjével fantasztikusan hangulatos éttermet visznek, ami nyáron igazi romantikus paradicsom lehet! Gabyval, a többiek érkezéséig ki is mentünk fotózni, muszáj lesz nyáron visszatérni.
Majd visszatérve az étterembe, mindenki szorgosan kipakolta a finomságát: Gaby kókuszimádatához hűen isteni kókuszdió süteménnyel készült (még kérek, mééég), Era illatos finomságos ibolyás-citromos korongokat hozott (receptet, plíííz!), Györgyi krumplis pogácsát sütött (saját bevallása szerint rusztikusan), majd előrukkolt a különlegességgel, a répatatárral. Ezt húsvétkor muszáj lesz megcsinálnom, az íze, mint a tatár bifszteké, de az alapja répa. Csorgó nyállal álltunk és vártuk, hogy megérkezzenek a többiek és végre kóstolhassunk.

Rubin Gaby kókuszdió sütije
Sass Era citromos-ibolyás korongjai
Györgyi - alias Kovács Janka - répatatárja
Aztán Hedonista barátunk telefonált, aki ugyan állítása szerint csak műkedvelő, ezt az állítását a délután folyamán többen is megkérdőjeleztük. Szóval Péter is befutott az ő Sárájával és hatalmas kosarakkal, hűtőládákkal: 50 emberre készültek ők. Volt itt kékrák, tigrisrák, húsgolyó gőzölve és kisütve, hozzá 3 féle mártogatóssal. De ne gondoljon senki egyszerű mártogatósra, Péter ezt sem bírta a véletlenre: volt itt csodás málnaecetes-korianderes, mogyorós-kókusztejes és zöldteás-citromos finomság is, mindegyik remekül passzolt a húsgolyókhoz, amikbe Péter "vicces" édeslevelet csempészett.
Hedonista pandanos coco cotta

Hedonista húsgolyók
Hedonista mártogatósok
Hedonista "furanövények"
Hedonista kékrák
Hedonista tigrisrák
Persze nem felejtett el különlegesebbnél különlegesebb fűszer- és nemfűszer növényeket is hozni, mutatni, kóstoltatni, ajándékozni.
És természetesen nem maradhatott el az édesség sem: coco cottát készített pandan levéllel, azaz panna cotta helyett kókusztejes cottát alkotott, aminek zöld színét a pandanlevél adta. És ami még feldobta, az a tetején csücsülő karamell volt, hmmm,isteni!

Majd befutott KisIldi, amolyan kisildis imádnivaló belépővel. Azonnal szorgosan pakolászta a csodás lekvárjait: volt itt chilizselé (még egyszer köszönöm, párom üzeni, hogy istennő vagy!), gyümölcsös zakuszka (amit szinte minden jelen lévő meg akar majd csinálni) és diós padlizsánlekvár, ami édes és mennyei volt. Persze Ildi hozott magyarázkodós brióst is, ami azért lett magyarázkodós, mert nem a saját kemencéjében készült, így szerinte nem olyan jó, szerintünk meg csak simán isteni és fantasztikus volt. Még jó, hogy ő máshol is így tud sütni:-) És akkor még pakolt és pakolt, merthogy hozott halvát és lokum rahatot, csak úgy, ajándékba, aki kapja marja alapon. Mi meg csak álltunk ott, teljesen elalélva, hogy még mi vár ránk :-)
KisIldi briósa
KisIldi csoda lekvárjai és kencéi
Alig tudtunk felocsúdni, már be is lépett Dina, a "csak egy kis egyszerű" répatortájával, amin "csak pár egyszerű" marcipános töltött répa hevert. Mindenki őrült kattintgatásba kezdett, fényképhegyek, gasztrobloggerek vagyunk, vagy mi?! :-) És végre megkóstolhattuk Dina saját készítésű marcipánját is, be kell valljam, nagyon finom, nagyon jól formázható és persze ég és föld a bolti és a Dina-féle marcipán! De ez nem is volt kérdés:-)
Dina répatortája
És ezt még lehetett fokozni: befutott Praliné Paradicsom és Nyammm, azaz Zsuzsi és Zsófi és csak úgy ontották a finomságokat.
Én már csak pislogni mertem, és rengeteget nyelni és imádkozni: kezdjünk már kóóóóstolni!!!
Zsuzsi csodás bonbonjai felülmúlhatatlanok voltak, próbálom felidézni, elnézést, ha valamelyik nem szerepel a felsorolásban: volt itt konyakmeggyes, málnakrémes, epres-rozmaringos, narancsos-chilis, zserbon, és hozott Zsuzsi raffaellot és ferrero rochet is. Na, és persze a nagy kíváncsiságom tárgyát: karamellizált fehér csoki táblácskát, lehelletnyi tibeti sóval meghintve. Hmmmm, még a Földön vagyok, emberek? Vagy meghaltam a sok nyeldekléstől és a Mennyország kapuján leskelődöm?
Praliné Zsuzsi karamellizált csokoládé táblácskái
...és Zsuzsi bonbonjai :-)
Éééés ezzel még mindig nem volt vége. Nyammm megadta a végső döfést olvadós csokitortájával (atyaúristen, ezt minden nap akarom!!!), és előző napi tanfolyamon készített, csodás díszítésű muffinjaival.
Nyammm muffinjai
Nyammm csodás csokitortája
Befutott a Saját levében blog írója is, hú az a fetás tésztakosárka és a baconos csavart tészta annyira finom volt, hogy még mindig a számban érzem az ízét. Persze szabadkozott ő is, hoyg ez csak egy kis semmiség, meg egyszerű, meg nem is nagy dolog, de higgyétek el, minden nagyon finom volt!

"Saját levében" töltött kosárkái
"Saját levében" baconos csavartjai
És jött még két ismert név:Pixie Pie és Colors in the Kitchen blogíró hölgyek is fantasztikus süteményekkel készültek.
Pixie Pie muffinjai
Pixie zseniális, 80 %-os étcsokoládés-macaronos tetejű minimuffinja versenyzett szintén saját készítésű, mogyoróvajas-krémmel díszített minimuffinjával. Colors in the Kitchen annyira csokis , annyira finom kekszet készített, hogy ha nem készítem el hamarosan én is, férjúr fejemet veszi, szóval köszi :-)

Colors is the kitchen mennyei csokis keksze
Ezzel teljessé vált a létszám, ezután vad kóstolgatás, mély nyammogás, hümmögés, csodálkozó-álmélkodó "óóóó", és ájuldozó "húúú" töltötte be a termet.
Majd, pocakunkat megtöltve végre igazi, "mintha ezer éve ismernénk egymást" beszélgetés vette kezdetét.
Fantasztikus találkozó volt, aminek pont az adta meg a meghitt és baráti hangulatát, hogy nem voltunk sokan!
Remélem egyre gyakrabban csinálunk ilyen összejöveteleket, mert ez bizony nem csak egy gasztroblogger, hanem sokkal inkább baráti és szórakoztató (természetesen gasztro)találkozó volt!

Köszönöm Nektek, kedves Barátaim!

( És hogy én mit vittem? Fügés kekszet és paradicsomos-olívás csigát :-)




25 megjegyzés:

  1. Jaj, a pocakom! Még a nézés is fáj már! :D Nagyon-nagyon jó volt! Újra szeretném! :)) Isteni a beszámolód, jó így visszaolvasni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dina! Azért isteni a beszámoló, mert szuper volt a találkozó :-)

      Törlés
  2. Ízes találkozó sikeredett :) , remélem legközelebb én is ott lehetek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dugig ettük magunkat és igazi, minőségi finomságokat kóstolhattunk!

      Törlés
  3. Zseniálisan megírtad, és milyen gyorsan:))) Remek összefoglalót rittyentettél:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, volt téma rendesen :-) Köszi még egyszer a helyet, engem elvarázsolt, nyáron visszatérek :-)

      Törlés
  4. Aha. Így olvasva a létszámot, értem már, hogy jutott haza csomagolt kóstoló is.
    De jó is volt egyeseknek.
    Kettesek meg most olvasgatnak. Ám az a jó, hogy van mit ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De kettesek legalább megússzák a "majd'szétdurranok" érzést! Bár most nem cserélnék veled Kormikám, inkább a kajakóma ;-)

      Törlés
    2. Mondjuk Édesanyámnak hála, ma én is félig kajakóma közeli állapotba kerültem.
      Bár közel sem volt ekkora a felhozatal.

      Amúgy....egészségetekre. Az ilyen pillanatok az élet sava-borsa.

      Törlés
    3. Ez bizony így van! Azért anyukád főztje is isteni lehetett!

      Törlés
  5. Szuper beszámoló!!! nagyon jó volt! ( a lorom az Lokum rahat )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ildi, itt kuncogok nagyokat :-) De már javítottam is :-)

      Törlés
  6. Pisti üzenete: nem, nem bánta meg a sofőr szerepet, kárpótolva érzi magát a finomságok által és hozzá van szokva a "sok beszédű" csicsergő nőkhöz... Hmmm.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, akkor mehetünk máskor is klassz találkozókra :-)

      Törlés
  7. Örülök, hogy jól sikerült a találkozó! Annyi finomság volt ott, hogy csak nyelünk itt nagyokat:-) kár, hogy nem vagyunk közelebb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt szó erdélyi találkozóról is még idén :-)

      Törlés
  8. Jajjj de jó beszámoló, átéltem még egyszer:) Köszi! Szuper volt! Örülök, hogy megismertelek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon örülök, és még egyszer köszi a csokitortát, zseniális! EZ minden csokiimádó álma! :-)

      Törlés
  9. Szuper beszámoló,remélem legközelebb már, Én is ott lehetek!!

    VálaszTörlés
  10. Jó volt veletek, és szuper a beszámoló, Marka! Nagyon pontosan írtad le a nap eseményeit. :)
    A Kisilditől kapott rahatot 10 percig csodálták itthon, kérdezték, mi lesz belőle. Hát Kisildi-féle rahátos keksz! - feleltem. :))))

    VálaszTörlés
  11. Marka, nagyon pontosan összefoglaltad a nap eseményeit! :) Jó volt veletek, már várom a következőt! :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon jó volt a találkozó és ezt szépen láttatják a szavaid és képeid. Remek beszámoló. Így késő este felé már kezdek rendbe jönni a sok evés után. Reggel tuti nekiesek a maradéknak. Ha nem a hedonista nevet választom, akkor a mértéktartó lett volna a másik opció :)

    VálaszTörlés
  13. Hmmm - micsoda csodák! - recepteket kérünk please :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...