Aztán, miközben ásítva nyomtam volna a piros gombot, felvillant a képernyőn a soron következő étel Ramsey módra és olyan gusztusos volt, ahogy valami sárgás mártásban ücsörögtek a húsgolyók, hogy muszáj volt gyorsan papírért futni és mindent felírni.
Hozzávalók kb 12 húsgolyóhoz:
500 gramm darált hús (én pulykát vettem)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
tej
olívaolaj
a leveshez:
2,5 dl húsleves alaplé
2 dl kókusztej
1 csipet koriandermag
3-4 kardamommag szétnyomva
1 kávéskanál fahéj
1 teáskanál kurkuma
2 csipet szárított chili
5-6 vékonyra szelt gyömbérkarika
1 evőkanál olívaolajon megfuttattam a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd a darált húshoz adtam. Sóztam, borsoztam, majd egy külön tálkában a zsemlemorzsához annyi tejet adtam, hogy tészta állagú masszát kapjak. Ezt is a darált húshoz adtam és nagyon alaposan összegyúrtam, hogy minden hozzávaló jól elegyedjen. Ha jól eltaláljuk a tej arányát a morzsához, akkor nem is kell tojást adni a húsmasszához. A masszából kb golflabdányi (picit talán kisebb) golyókat formáztam.
A lángot lezárva még kevés citromlét csöpögtettem a leveshez, ismét kóstolás, majd egy mélytányérba először a levest szedtem ki (Óvatosan megbillentettem a serpenyőt), erre kerültek a gombócok, szépen barnára pirult tetejükkel felfelé.
Próbáljátok ki, nagyon különleges ízű, gazdag és telt leves!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése