A nyelvhal már múltkor is szerelem volt első ízlelésre, most is frissen sikerült hozzájutnom, és ismét nem csalódtam benne.
Lássuk is az egyszerű, de nagyszerű finomságot.
Hozzávalók:
2 nyelvhal filé
5 evőkanál pankó morzsa
1 teáskanál szezámmag
pár evőkanál olívaolaj
a vajmártáshoz:
70 gramm vaj
1 evőkanál olívaolaj
fél konzervdoboz arany tűgomba
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kapribogyó
1/2 citrom leve
só
bors
A nyelvhalat sütés előtt minimálisan sóztam csak, majd szezámmagos pankómorzsába forgattam és kevés olívaolajon kb 3-4 percig sütöttem mindkét oldalát egy grillserpenyőben.
Közben 1 csésze bulgurt feltettem főzni 2 csésze vízzel és kevés sóval. Kb 10-12 perc alatt fedővel lefedve, lassú tűzön főztem, majd további 5 percig hagytam állni.
Tálaláskor a nyelvhalra locsoltam a kapribogyós-gombás vajmártást! Fantasztikus kombináció, ki ne hagyjátok!
Hmmm - ez már úgy hangzik és látszik, mint egy no.1 étterem étlapja!
VálaszTörlésJajjj, irulok-pirulok! Köszönöm a bókot :-)
Törlés