Most én is megpróbálkoztam vele és nagyon finom lett. Pont olyan, amit én imádtam kislánykoromban: belül puha, omlós, kívül ropogós. A sima panírozás helyett én csak pankómorzsába forgattam a felszeletelt nyelvet, de a ropogósságának csak még jobbat tett.
Hozzávalók:
1 sertésnyelv
só
bors
majoranna
fokhagyma
pankómorzsa
A sertésnyelvet annyi vízben, ami ellepi, feltettem főni. A vízbe sót, 2 szem borsot, majorannát és 2 gerezd fokhagymát is tettem. Addig főztem, amíg a nyelv meg nem puhult, majd a vízből kivéve hagytam kicsit hűlni. Amikor már nem égette a kezemet, a rajta lévő fehér réteget lehúztam/lekapargattam, majd a nyelvet kb 1 ujjnyi szeletekre vágtam és pankó morzsába forgattam (ha nem tapad eléggé, felvert tojásban meg lehet forgatni a szeleteket és utána jöhet a morzsa).
Forró olajban ropogósra sütöttem és lilahagyma lekvárral tálaltam.
Eszembe nem jutott volna, de ez az én bajom - köszi az ötletet!!!
VálaszTörlésIgazán nincs mit :-)
TörlésMost Te juttattad eszembe a nyelvet:-) örülök, hogy elkészítetted!
VálaszTörlésA fiuk szeretik megfőzve, szeletelve vajas kenyérrel is. Egyszerű, de finom:-)
Annyira finom és tényleg a gyerekkoromat jutatja eszembe. Köszi, hogy tavaly eszembe juttattátpk :-)
Törlés