Mit mondjak, hatalmas sikere volt, 8 tekercs 3 perc alatt eltűnt egy férj és két fiúgyermek feneketlen bendőjében :-)
Hozzávalók 8 tekercshez:
200 gramm füstölt lazac
1 tojás felverve
a tojásos töltelékhez:
3 tojás keményre főzve
evőkanál majonéz, teáskanál mustár
só
bors
az avokádós töltelékhez:
1 avokádó
1 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál citromlé ízlés szerint
só
bors
4 evőkanál tejszín
Először a rolókat sütöttem meg. Fogtam 8 darab fém habroló csövet és a csíkokra vágott leveles tésztákat rátekertem, megkentem a felvert tojással, majd forró sütőben aranybarnára sütöttem (kb negyed óra alatt).
Az avokádókrémhez minden hozzávalót összeturmixoltam a botmixerrel és kész.
Amikor a tésztarolók kisültek, hagytam a rolóformán kihűlni, majd szépen lehúztam őket a csövekről. Habzsák segítségével 4-et avokádókrémmel, 4-et tojáskrémmel töltöttem (pont elég volt bele), majd a lazacszeleteket ügyesen elrendeztem rajtuk, hogy répára hasonlítsanak, végül a szélesebbik végükbe zellerleveleket szúrtam.
Szerintem nagyon jópofa - és nem mellékesen eszméletlen finom - húsvéti különlegességet készíthetünk a családnak, úgyhogy próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Nagyon helyesek - első ránézésre azt gondoltam, hogy csak úgy, magukban töltötted meg a lazacszeleteket; de így megvan a "kenyér" is! Pompás!
VálaszTörlésIgen, a tészta sokat dob rajta, amúgy szerintem elég tömény lenne, de egyszer talán úgy is kipróbálom! :-)
TörlésNagyon ötletes, jópofa:) Na és lazac, imádnám:)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy tetszik:-) Na és annak is, hogy újra itt vagy velünk :-)
TörlésNagyon jópofák! Szívesen beálltam volna a majszolók táborába! ;-)
VálaszTörlésHú, Zsuzsa, nagyon gyorsnak kellett volna lenned, a fiúk úgy felhabzsolták, hogy alig tudtam kikunyizni pár harapást :-)
Törlés