Hozzávalók 8 tekercshez:
8 rizslap (én kereket használtam)
avokádó ujjnyi széles és kb 3 mm vastag csíkokra vágva
vermicelli rizstészta (cérnametélt vékonyságú)
garnélarák
Az elkészítése teljesen ugyanúgy történt, mint a lazacos tekercs esetében, csak itt lazac helyett garnélát használtam, répa helyett pedig avokádót.
Először elkészítettem a mártogatóst, melybe fokhagyma, chili és friss gyömbér került a halszósz mellé.
Aztán elkészítettem a vermicelli tésztát: forró vízbe mártottam kb 5 percre, majd kiszedtem egy tálba, megöntöztem kevés szójaszósszal és jól összekevertem.
Ezután az avokádót ujjnyi széles és kb 3 mm vastag csíkokra vágtam.
És most jött a legizgalmasabb rész: maga a rizslap.
Most egy lábast használtam az áztatáshoz, a lábasba öntöttem hideg vizet. Majd beleraktam egy rizslapot és hagytam kb 20 másodpercig ázni. (de annál nem tovább, különben annyira elázik, hogy szanaszét szakad.)
Ezután kitettem a konyhapultra (előtte érdemes kicsit áttörölni a munkafelületet vizes kézzel, hogy ne ragadjon le a rizslap. Majd a lap egyik szélére halmoztam hosszan (majdnem a tészta teljes szélességében) egy pár avokádót, erre raktam egy kis adaggal a szószós cérnatésztából, majd ráfektettem 2-3 garnélát. Ezután elkezdtem feltekerni és a két szélét ráhajtottam úgy, hogy a tekerésnél ne maradjon kilógó rész. (Bűvös Szakácsnál itt fényképes bemutatót találtok a feltekerés módszeréről) Nagyon csinos, szivar formájú tavaszi tekercsek születtek.
Tálaláskor a kis "szivarok" mellé tálkákban kínáltam a mártogatóst, így minden harapásnál lehetett bátran - és ízlés szerint mártogatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése