És hogy milyen lett? Szerintem isteni, és akinek nem mondom, hogy céklás, szerintem észre sem veszi, mert annyira finom. Egy próbát mindenképpen megér, ráadásul ezzel is és a répatortával is észrevétlenül tudunk kevéske zöldséget juttatni a gyerkőceink szervezetébe anélkül, hogy végig kéne hallgatni a "nem kérek, nem szeretem" nyafogást :-)
És hogy a kellemeset összekössem a hasznossal, a SAD (Süss,Alkoss,Díszíts) 14. fordulójának témája végett - Linyah, a Konyhalál blog írója "face control"-t hirdetett és erre a fordulóra csak olyan sütit enged be, aminek arca van - az egyik muffin még egy mosolyt is dob felém:-)
10 dkg rétesliszt
25 dkg reszelt cékla (a a legapróbb lukon reszelve)
15 dkg barna cukor
2 evőkanál holland kakaópor
15 dkg darált dió
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
csipet őrölt gyömbér
csipet őrölt szegfűszeg
csipet só
10 dkg apróra vágott étcsokoládé
1,5 dl olaj
2 egész tojás
Ezután elővettem a muffin formát, mindegyikbe biggyesztettem 1-1 muffinpapírt és mindegyik muffinpapírba kanalaztam másfél evőkanál tésztát (kb a háromnegyedéig, mert a sütőben úgyis megkel), majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütöttem.
Miután kisültek a muffinok (és a türelmesebbeknek még ki is hűltek),olvasztott fehércsokoládéval díszítettem.
Szuper mosolygos muffint sutottel! :) azt meg tudom erositeni, hogy a ceklas sutiben nem erzodik a cekla ize (en browniet keszitettem vele), viszont nekem kulon tetszett a csoki kozott atsejlo pirosas-lilas szin :)
VálaszTörlésKöszi! Legközelebb megpróbálom csoki nélkül is, hogy szép lilás legyen a sütim:-)
TörlésMicsoda mosoly :) csiiiiiiz
VálaszTörlés:-D
Törlés