2012. július 23.

Sült marha oldalas


Az ötletet az adta, hogy rengeteg lett a marha húslevesben a husi. És ráadásul csodásan márványos volt a husi, látszott, hogy ha kisütném, nagyon szaftos lenne.

Hozzávalók:
1 szép nagy darab húsos marhaoldalas
2 kg aprószemű krumpli
3 fej lilahagyma
5 száűl újhagyma
10 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
olaj

bors
rozmaring
1 dl vörösbor


Gondoltam egyet és - bár a leves maga több, mint 6 órán át főtt gyöngyözve - de ezt a nagy darab szaftos husikát én már 2 óra után kikaptam. Nem volt még teljesen átfőve, tehát pont ideális volt a tepsibe fektetéshez. Na, de hogy ne legyen olyan "szimpla", gyorsan pucoltam alá apró krumplit, lilahagymát, újhagymát, fokhagymát, amiket apróra vágtam és jól összekevertem a tepsiben, ráadásként 2 szép sárgarépát is kiloptam a levesből és ezeket is kockára vágta belekevertem a krumplis finomságba. Aztán alaposan meglocsoltam olajjal, sóztam, borsoztam, rozmaringgal megszórtam és újra átkevertem. 1 dl vizet és 1 dl vörösbort öntöttem alá, majd óvatosan ráhelyeztem a marhasültet. Az egészet letakartam fóliával és 1 órán át pároltam a sütőben 170 fokon, majd levettem a fóliát és 200 fokon még 1 órán át sütöttem. Közben a húst folyamatosan locsolgattam az alatta lévő zöldségek fantasztikus levével.
1 óra elteltével szép pirosas lett a husi, azt leemeltem és tányéron, fólia alatt pihentettem, közben maxra tekertem a sütőt és a zöldségeket is megpirítottam.

Így egy csodás marhahúsleves és egy még csodásabb, omlós és szaftos sült marhaoldalas került az asztalra, ropogós, ízes hagymás sült krumplival.

(fénykép nem készült, mivel olyan gyorsan megette a család. De mivel isteni volt, így biztosan lesz ismétlés, és akkor lesz kép is!)

2 megjegyzés:

  1. Most vettem egy kis oldalast, köszönöm a receptet kipróbálom.
    Lajos

    VálaszTörlés
  2. Remélem sikerül és ízelni fog! Mindenképpen kérek egy kis beszámolót:-)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...