2014. július 24.
Barackos lepény
Barbi konyhájában láttam meg ezt a csodát, és természetesen rögtön ki kellett próbálnom. Íme az eredmény: savanykás-édes, puha és nagyon, de nagyon finom pite. Nekem piskótajellegű letta tésztája, talán, mert elszaladt a mérleg nyelve és az eredeti 350 gramm helyett a végén 400 gramm liszt került bele. Bárhogy is alakult, Barbi drága, köszönöm a receptet, igazi nyári sütit tehettem a család elé.
Hozzávalók:
4 tojás
400 g liszt
100 g kristálycukor
1 cs.sütőpor
4 dl tejföl
2 dl étolaj
800 g sárga- és őszibarack (maggal mérve)
kristálycukor a sárgabarackok szórásához
A tojásokat a cukorral és a tejföllel csomómentesen simára kevertem, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet és az olajat és ezt is alaposan, csomómentesen elkevertem.
Aztán egy 25*35 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem, beleöntöttem a tésztát és a kimagozott, félbevágott sárgabarackokkal és őszibarackokkal jól feldíszítettem, majd mindegyik barackot megszórtam egy kis csipet kristálycukorral (ami a végén jól rákaramellizálódik).
Majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöttem, amíg a tészta szép aranybarnára nem sült.
Tálaláskor porcukorral is meghintettem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Huuu, látszik mennyire finom puha a tésztája, isteni lehet!
VálaszTörlésSzofi,köszi, az is volt bizony:)
TörlésMarka ez nagyon szép és tökéletes textúrájú lett, legközelebb én is ennyi liszttel készítem! :) Köszönöm!
VálaszTörlésKöszi Barbi, ez tényleg a véletlen műve lehetett :)
TörlésPompás lehet a tejföllel - nem várat majd magára sokat az elkészítése! köszi Marka
VálaszTörlés