2013. május 13.

Baconbe tekert sült spárga

Rendkívül bonyolult ételt hoztam nektek, előkészítéssel együtt max 30 perc. Az előkészítés is 1-2 perc, a sütés alatt lehet lábat lógatni, aztán persze pillanatok alatt eltűnik az egész a tányérról, úgyhogy ezt az ételt nevezhetnénk akár szemfényvesztő spárgának is. Mindenesetre nálunk nagy kedvenc, mert keveredik a sós és az édes, a ropogós és a puha.
Mennyei párosítás és a vendégek elismerését kivívó előétel. Pedig ha tudnák, mennyire egyszerű.

Hozzávalók 4 csomagocskához:
12 db zöldspárga
4 csík baconszalonna
kevés méz (elhagyható, de én szeretem)

A zöldspárgák végeiből kb 1-2 centit (a fásabb részt) letörtem, majd hideg víz alatt alaposan megmostam és 3 darabot beletekertem egy baconcsíkba. A betekert spárga-csomagokat jénai tálba tettem és betoltam a 200 fokos sütőbe 15 percre. A negyed óra leteltével kihúztam, a kilógó spárgavégeket és fejeket meglocsoltam kevés mézzel és visszatoltam 5 percre a forró sütőbe.

Próbáljátok ki, igazán izgalmas finomság!


3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom - bár mézzel még nem próbáltam, de a jin és jang mér több helyen bevált :) Én szoktam vékony zöld hüvelyű zöldbabbal is

    VálaszTörlés
  2. Hú, én teljesen bele vagyok szerelmesedve a mézzel megbolondított spárgába!
    Zöldbabbal még nem próbáltam, de ki fogom, az tuti! Köszi a tippet :-)

    VálaszTörlés
  3. Szabad egyszerű receptet ajánlani?
    Aminek mindig biztos a sikere, az a vörösborban párolt pulykacomb.
    A pulykát finom füstölt szalonnával és fokhagyma gerezdekkel megspékelem. Amilyen sűrűn csak tudom. Aztán nagy (és meg jobban)
    megsózom. Az éjszakát a hűtőben tölti a pulykacomb.
    Másnap száraz testes vörösborba párolom, úgy hogy háromnegyed rész vörösbor, és egy negyed rész étolaj. Alufólia alatt kb két és fél órát párolom. Kb ennyi idő alatt puhul meg, közepes lángon. Utána leveszem a fóliát és megfordítom a combokat.
    Utána már figyelni kell rá, nehogy megfeketedjen.
    Forgatni kell vagy locsolgatni a boros olajjal.
    Petrezselymes újburgonyával szoktuk enni.
    Egy tipp a spékeléshez. A fokhagyma gerezdeket hosszában vágom félbe.
    A szalonnát kb 5 mm x 5 mm csikokra vágom, a szélességét meghagyva. Mélyhűtőbe teszem, hogy keményre fagyjon. Úgy könnyebb a késsel szúrt lyukakba tenni.
    Nagyon zamatos és omlós lesz a hús tőle.
    Gyerek koromban anyámtól láttam ezt a receptet.
    Akár hányszor készítem mindig garantált a siker.
    Ráadásul a pulykacomb még nem is drága.
    Szárnyból is finom, de a comb az igazi.
    Nagyétvágyú felnött férfinak egy db az adagja.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...