Nagy kedvenc és persze nagy klasszikus ez az étel. Rengetegszer készítettem és persze sokféle receptet kipróbáltam. Végül nekem az egyik legegyszerűbb jött be, ezt osztom most meg veletek.
Nálunk a gyerekek valamiért imádják a spenótot, na persze nem a klasszikus főzeléket, de nem ám!!! Azt valamiért nagyon nem akarják, van a gyerekekben valami velük született gyűlölet a zöld ételek iránt. Nos, ez nálunk is él, de rájöttem, hogy ha van más szín is, akkor nincs baj egyik zöld étellel sem. Így aztán a spenót lett az egyik nagy kedvenc. És mivel a tészta a másik, így nem volt nehéz pár éve megcsinálni és megetetni a legkisebbekkel is ezt a finomságot.
Kevés tejszínnel szelídítve tényleg mennyei, próbáljátok ki, igazi zöldséges, tavaszi tésztaság ez.
Hozzávalók:
500 gramm spenót (én friss levélből készítettem, de a mélyhűtött is jó, ha darabos)
4 dl tejszín
só
bor
szerecsendió
12 lasagne lap
20 dkg reszelt sajt
A spenótleveleket alaposan megmostam és apróra összevágtam. Majd egy mélyebb serpenyőben elkezdtem fonnyasztani. Nem szabad megijedni, eleinte majd'kipotyog a serpenyőből a spenót, de nagyon hamar összeesik és akkor már tényleg kezelhető.
Szóval, miután az apróra összevágott levélkék megfonnyadtak, sóztam, borsoztam, kevés szerecsendiót reszeltem rá és felengedtem 2 dl tejszínnel. Ha nagyon "felveszi" a tejszínt, lehet még hozzáönteni, nekem ennyi elég volt. Kóstolgattam, kicsit még sóztam és borsoztam, picit még forraltam, de lényeg, hogy hagytam, hogy kicsit leveses maradjon. (ebben a lében fog megfőni a lasagne tészta)
Ezután elővettem egy tűzálló tálat, az aljára egy réteg tejszínes spenótot tettem, erre raktam 3 lasagne lapot (nekem pont ennyi fér el egymás mellett a tálban), majd ismét spenót és újra lasagne lap, míg az összes alapanyag el nem fogyott.
A tetejét tejszínes spenóttal zártam, végül a reszelt sajttal megszórtam és 200 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütöttem.
Remélem nektek is fog annyira ízleni, mint nekünk. Jó étvágyat hozzá!
Képzeld, az én lányai imádják a klasszikus "spenóstot" (mert, hogy így hívják), de ez is tutira bejönne nekik! :)
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem, viszont a Férjem ki nem állja. Egyemberes adagot pedig nehéz készíteni ebből a finomságból!
VálaszTörlés