Ha nagyon egyszerű és gyors és persze nagyszerű ételre vágytok, akkor mindenképpen próbáljátok ki ezt az ételt. Anyósoméknál voltunk és apósom szokás szerint isteni, sűrű halászlét készített. Én persze nem tudtam a tervet és vittem 2 nagy csomag fehér spárgát, hogy spárga-krémlevest készítek a családnak, de így minden tervemet át kellett írnom. Nem estem kétségbe, volt nálam füstölt sonka és már meg is volt a terv: ha zöldspárgával és baconnal működik, akkor fehér spárgával és sonkával is működnie kell. Ráadásul kapott egy lágy, krémes tejszínes öntetet, igen előkelő finomság született belőle.
Hozzávalók 4 személy részére:
20 szál fehér spárga
10 db füstölt erdei sonka
2 dl tejszín
1 tojás
só
fehérbors
parmezán sajt
A spárgákat zöldséghámozóval meghámoztam (a csúcsokat nem!), az aljukból kb 1 centit levágtam és lemostam.
Kettesével körbetekertem őket 1-1 füstölt sonkával és szépen egymás mellé fektettem egy tűzálló tálba. A tejszínt a tojással és egy-egy csipet sóval és fehér borssal alaposan összekevertem és nyakon öntöttem vele a spárgákat.
A tetejére kevés parmezánt reszeltem és kb 15 percre forró sütőbe toltam. Amikor szép aranybarna lett a tetején a sajt, kivettem és tálaltam.
Hatalmas volt a sikere, pedig kevés munkát feccöltem belé.
Mennyi finomság egy tálban!
VálaszTörlés