Imádjuk a halat, ez gondolom nem meglepő annak, aki rendszeresen olvassa a blogot. És ez a halimádat kiterjed a reggelikre is. A legnagyobb kedvenc a füstölt sprotni, amiből gondolkodás nélkül megeszünk 4-en 3-4 konzervet is, ezért muszáj volt kitalálnom egy kicsit gazdaságosabb megoldást. Így született a sprotnikrém.
Laktató és finom, letesztelve!
Hozzávalók:
2 konzerv füstölt sprotni
1 evőkanál kapribogyó apróra összevágva
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 gramm puha vaj
só
bors
negyed citrom
A hagymákat megpucoltam, apró kockákra vágtam. A sprotnikat átszedtem egy tálba, hozzáadtam a vöröshagymát, fokhagymát, kapribogyót és a puha vajat és alaposan elkevertem. Majd ízlés szerint sóztam és borsoztam, meglocsoltam citromlével (ezt óvatosan, mindenki a saját ízlésének megfelelően állítsa be. A kapribogyó amúgy is ad egy alap savanyú ízt a krémnek) és már kész is volt. Pár pillanat múlva pedig már el is fogyott :-)
Próbáljátok ki, egészséges és finom reggeli!
Nálunk csak én eszem a konz.halat; sprotnit pedig még nem ettem. Hasonlít az állaga a szardíniához, tehát "egész" halak?
VálaszTörlésÁgi, igen, egész hal, illetve egészen pontosan fej nélküli. Nekem ez a kedvencem, bár nem mindegyik. Őszintén szólva a legtutibb íze annak van, amit barátnőm Ukrajnából szokott hozni, de itthon is kapni elég jó minőségűt.
TörlésKöszönöm :)
TörlésEz nagyon finom!!! Én is szoktam hasonlót készíteni, csak vaj helyett majonézzel, imádjuk a lányommal :)
VálaszTörlésHú, majonézzel is isteni lehet, legközelebb ki is próbálom :-)
TörlésÉn apróra vágott főtt kemény tojást is teszek hozzá.
VálaszTörlésHmmm, úgy is nagyon finom lehet! :-)
Törlés