2 hete Erika, az Életinfo blog írója juttatta eszembe gyerekkorom eme fantasztikus édességét, majd ma Ági, a Muskátli Büfé "üzemeltetője" is megkísértett, így már nem maradt más választásom, elkészítettem a tejfölös epret.
Édesanyám próbálta velem így megetetni az epret, ha nagyon savanykás volt és a kicsi Marka húzta rá a száját. Nos, akkor jött a cukros tejföl és már nem is volt gond az eperrel: bármekkora adagot is tettek elém, én mindet befaltam.
Félelmetesen egyszerű és persze eszméletlenül nagyszerű! Nem idegenkedni, tessék szépen kipróbálni. Aki meg már evett ilyet még a "mascarpone-korszak" előtt, az nosztalgiázzon :-)
Hozzávalók:
eper
tejföl
porcukor
Az epret megmostam és apróra vágtam (általában négybe vagy hatba). A tejfölt ízlés szerinti porcukorral kikevertem, majd egy pohárba rétegeztem az eperrel. És voilà, már kész is a finomság. Igazi, hűsítő finomsággá pedig 1-2 órás hűtőben tartózkodás után válik.
Ugye milyen isteni? És az a finom lé az alján ....
VálaszTörlésÁgi, köszi az inspirációt, jó volt nosztalgiázni :-)
TörlésEl is készítettem, köszönöm! :) Utólagos engedelmeddel a blogra is felkerült. :)
VálaszTörlésHosszú évek óta így esszük az epret. Isteni finom! Viszont a legtöbben csak húzzák a szájukat a hallatán, és elképzelni sem tudják, hogy micsoda ízkavalkád ez együtt, a maga egyszerűsége ellenére.
VálaszTörlés