Múltkor elkapott a gépszíj, amikor elkészítettem a tőkehalas pitét. Annyira megtetszett a készítés módja és egyszerűsége, hogy gondoltam, édességet is csinálok ilyen keretes tésztával. A választásom természetesen a számomra legkedvesebb idénygyümölcsre, az eperre esett. Ismét egy nagyon egyszerű, kb 30 perc alatt elkészíthető recept, éppen csak egy kis keverés, aztán egy kis kavarás, pár eperdobálás, sütőbe tolás és már kész is. A vendégek felőle meg csak a "Hmmmm" meg a "Húúúú" :-) Naggggyon bejövős!
Hozzávalók:
1 csomag előre kinyújtott leveles tészta
250 gramm ricotta túró
2 evőkanál mascarpone (de a tejföl is megteszi ám!)
3-4 evőkanál porcukor (ezt ízlés szerint adjátok hozzá)
25 darab eper
Először is előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Majd egy tálkában összekevertem a ricottát a mascarponéval és a porcukorral.
Az epreket (kb 25 darabot) megmostam és mindegyiket félbe vágtam.
A leveles tésztát csak a végén, az étel összeállításánál vettem ki a
hűtőből. A saját, betekeréshez használt sütőpapírján hagytam. A
széleitől kb 1 centire amolyan "leválasztó" vonalat húztam, azaz keretet
adtam a tésztának, de vigyáztam, hogy ne vágjam át a nyers tésztát
teljesen. Ez a művelet azért fontos, mert a közepére halmozott étel
alatt így nem fog megemelkedni a tészta, csak a keret fog szépen
felemelkedni és megpirulni.
Szóval, a kereten belül a tésztára halmoztam a ricottás krémet, majd rápakoltam szépen a félbevágott epreket, és már toltam is a sütőbe. 15-20 perc alatt kész lett, a szélei szép aranybarnává váltak és felemelkedtek.
Magában fogyasztva a legfinomabb, de ha nem elég édes, kevés porcukorral is megszórhatjuk.
Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm :-)
TörlésJöhetne nekem egy nagy szelet ebből a finomságból :) Imádom az epret!
VálaszTörlésKüldenék szívesen, de tegnap mind elfogyott!
TörlésNálunk még nem kezd lecsengeni az eper szezon, hiszen még csak most kezd érni a kertben...
VálaszTörlésMa valahogy egyfolytában ennék... például ezt az epres pitét is úgy, de úgy megenném, ha elérhető távolságban lenne. :)
Köszi Gabi, küldenék is fénypostával, ha még lenne :-)
TörlésOlyan "ki kell próbálni" íze lehet! :) elegáns
VálaszTörlésBizony Ági, ki is kell ám próbálni! :-)
TörlésHmmmm...most vacsira jól jönne Nekem is! ;-))
VálaszTörlésJuj de nagyon megenném, eper lázban égek:) Tényleg pofon egyszerű, csak egy baj van vele, nem hagynám abba az evést:)
VálaszTörlésSajnálattam olvasom a hozzászólásokban, hogy megszünt a fényposta...
VálaszTörlésPedig én is éppen azzal akartam belőle kérni! :)
Nagyon "ennivaló"!
Fincsi lehet, de én csak eszem az epret à la nature, már szerencsére nagyon finom epret kapni...
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik ez az epres finomságod is!
VálaszTörlés