2012. december 21.

Mandulás harcsa kapribogyós majonézes mártással

Íme, a karácsonyi utolsó halas főételem, egy egyszerű, de nagyszerű étel: a mandulás harcsa. Nem is kell hozzá sok minden, jól elő is lehet készíteni, majd hamar meg lehet sütni és már kész is a karácsonyi finomság.
Aki nem szeretne nagy felhajtást, mégis ízletes étellel szeretné elkápráztatni a családot, nyugodtan válassza ezt a fogást. Ráadásul nincs vele sok munka, így nem kell az egész délutánt a konyhában tölteni.
El lehet készíteni szürkeharcsából is, én most afrikai harcsafilét vásároltam hozzá.

Hozzávalók:
2 szép nagy afrikai harcsafilé szelet
citrom

bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
szeletelt mandula
olaj

a mártáshoz:
tejföl
majonéz
kapribogyó


A harcsafiléket megmosom, leitatom róla a vizet, majd meglocsolom a citromlével és beteszem a hűtőbe. Panírozás előtt besózom, borsozom, majd először lisztbe, aztán tojásba, végül mandulaforgácsos zsemlemorzsába forgatom és forró olajban kisütöm.
 A mártáshoz ízlés szerint összekeverem a tejfölt, a majonézt, majd apróra vágott kapribogyót szórok bele, kicsit megsózom és alaposan összekeverem.

Köretként rizst vagy hajdinát kínálok mellé. Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...