A lényeg, hogy útközben szeretek olvasgatni, így megvettem gyorsan a GoodFood Magazin decemberi számát, amiben rögtön az első recept egy istenien kinéző mézes-mustáros kolbászos egytál-reggeli volt!
Gondoltam is magamban, vasárnap reggel még jól is fog esni ebben a hidegben, hiszen kell az energia, hogy mindent alaposan megszemléljünk majd a Rosinante Szálloda Karácsonyi Vásárán.
Másnap be is szereztem az Aldiban a hozzávalókat (szinte szembe jöttek velem a nürnbergi apró grillkolbászkák), úgyhogy nem volt mese, ezt az ételt a Jóisten (és a magazin szerkesztője) azért tette az orrom elé, hogy ne várjak, csak süssek! És milyen jól tettem, hmmmm....Még most is érzem a számban a kolbászkák ízét!
Hozzávalók:
14 db apró grillkolbász (nekem pont ennyi volt a csomagolásban, de lehet több is, kevesebb is, ízlés szerint)
8 db koktélparadicsom
1 ek mustár
1 ek méz
8 tojás
1 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
fél szál próéhagyma
8-10 friss bazsalikomlevél
1nagy marék reszelt sajt
Majd a kolbászkák közti lukakba törtem a 8 tojást, megszórtam az apróra vágott fokhagymával, a karikára vágott póréhagymával és a kézzel összetépkedett bazsalikomlevéllel. Visszatoltam a sütőbe további 10 percre, amíg a tojások tükörtojássá nem változtak. A tepsit kivéve a sütőből, megszórtam az egész csodát 1 marék reszelt trappistával és már ehettük is!
A magazinban még bagett-szeleteket is a kolbászkák közé tesznek a sütőben, nálunk ez kimaradt, de így is érdemes lesz egyszer kipróbálni.
Jó étvágyat hozzá!
Ez brutál jól néz ki, nagyon finom lehet!
VálaszTörlésJuuujjjj, ez annyira tuti lett, hogy legszívesebben minden reggel ezt enném! Január 1-re be kell szereznem hozzá a kolbászkákat, mert ezzel szeretném kezdeni az új évet!!!
VálaszTörlés