2013. január 4.

Grillezett nyelvhal zöldséges rizstésztával

Mint már a bébipolipos bejegyzésemben említettem,a  Halasnál jártam. És ha már ott jártam, nem értem be ám csak a bébipolipokkal, muszáj volt valami finom, friss halat is venni.  Nagyon szép nyelvhalfilék kacsingattak rám, így nem is tétováztam. Emlékeztem rá, hogy a nyelvhal finom, hiszen Velencében volt hozzá szerencsénk, méghozzá egyszerűen meggrillezve, így az elkészítés módján nem is töprengtem. A köret annál inkább próbára tett! Legyen rizs, vagy esetleg rakott zeller? Kutattam, kerestem és egyszer csak egy csomag rizstészta akadt a kezembe. Imádom a rizstésztát, legyen az vékony vagy vastag, zöldséggel vagy hússal. Hmmm, friss ropogós zöldségekkel a halhoz szuper köret lehet. Kipróbálom, maximum nem passzol a halhoz! De szerencsém volt, passzolt, sőt, isteni volt! Mind elfogyott, repetáztak volna, de már nem volt mit! Kell ennél nagyobb dícséret? :-)

Hozzávalók 4 személyre:
2 szép nyelvhalfilé
1 csomag vastagabb risztészta (nekem 3 mm-es volt)
1 nagy sárgarépa
3 marok vékony csíkokra vágott vörös- és fejeskáposzta
fél póréhagyma
6 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj
bors

Elsőként egy akkora lábasba, amekkorába a rizstészta kényelmesen belefér,vizet melegítettem. Amikor a víz már forró volt, lezártam alatta a gázt és belehelyeztem a rizstésztát. 10 percig kell áznia, hogy megpuhuljon. Majd összevágtam a zöldségeket vékony csíkokra és kevés olajon egy wokserpenyőben hirtelen megpirítottam. Borsoztam, majd ráöntöttem a szójaszószt és meglocsoltam kevés szezámolajjal. Ezután már csak átszedtem a megpuhult risztésztát, finoman átforgattam és kész is volt a tészta.
A nyelvhalat nagyon kevés sóval megszórtam, majd rálocsoltam a 2 szeletre fél citrom levét és kevés olajon, egy grillserpenyőben 2-2 perc alatt átpirítottam mindkét oldalát. Nagyon finom, puha, mégis jó állagú (nem amolyan szétesős) grillezett halfilét szedtem ki a zöldséges rizstészta tetejére.



4 megjegyzés:

  1. A zöldséges rizstésztát nagyon szeretem, bár normálisan - azaz úgy, ahogy a "kínainál" lehet venni - elkészíteni még nem sikerült. A halat is szeretem, csak nyersen ne kelljen hozzáérnem. Nem vagyok egyszerű eset; viszont ha már elkészítetted, reptess kérlek egy adagot! köszi

    VálaszTörlés
  2. Nemsemmi különlegességeket készítettél mostanság.....Le a kalappal a kreativitásod előtt, imádom a halat, bármelyiket megkóstolnám. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, de kreativitás terén te sem panaszkodhatsz ám! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...