2013. január 1.

Decemberi összefoglaló

Itt állunk 2013 első napján és gyorsan megírom a decemberi összefoglalót, hiszen nemsokára itt a blogszülinap, amikor szintén tervezek egy teljes blogos áttekintést.
Ez a december sokkal több bejegyzéssel büszkélkedik, mint eddig bármelyik másik hónap, de nem is csoda: itt volt a karácsony és a szilveszter, szóval téma volt bőven. A családom lubickolt az ünnepi ételekben, hiszen 3 héten át minden nap karácsonyi finomságokat készítettem! Párom szerint minden hónap lehetne december, már , ami az ételeket illeti:-) Na, de jön még kutyára dér, vagy inkább tavasz, amikor tele leszek zöldséges posztokkal! Már alig várom. De addig is nézzük, miket szerettetek a legjobban decemberben.

Ötödik helyen a lazac Weillington módra végzett tésztába csomagolva, spenóttal körülvéve. Megértem, hiszen ez volt az egyik legnagyobb kedvencem, a szűk családi vacsorán nálunk is ez volt a főfogás.

Negyedi helyezett a népszerűségi listán az omlós vajkaramella, ami nálunk nem tartott 1 napig sem, annyira imádták a gyerekek. Idén biztosan kipróbálom a nyúlósabb változatot is, ami kevésbé fogbarát, viszont szerintem isteni!


 A bronzérmes decemberben a fokhagymás-rozmaringos malacsült volt, nyilvánvalóan a szuilveszter nagy szerepet játszott eme bejegyzés sikerében. Meg persze, hogy isteni és omlós és ha meglátom a képet róla, hát összefut a számban a nyál! Igazán jó az ízlésetek:-)


 Második helyen a sajtos-köményes rúd végzett, amit bolti leveles tésztával kb negyed óra alatt el lehet készíteni, ezért nagyon hálás ropogtatni való, főleg szilveszterkor.
Remélem sokan elkészítettétek és kiváló sör/bor/pezsgőkorcsolyának bizonyult tegnap!


Aranyérmes recept decemberben a kacsatepertő. Kicsit meglepődtem, mert sokkal inkább számítottam valami karácsonyi vagy szilveszteri receptre, na, de kérem, itt a tél, hideg van. És ilyenkor nincs is jobb, mint egy ropogós tepertő friss kenyérrel és lilahagymával!
Aki még nem készítette el, most ne felejtse bepótolni!


Ismét csk megköszönni tudom azt a rengeteg figyelmet, amit a blogom kap tőletek. Sokan írtatok nekem, ami nagyon-nagyon jól esik, hiszen így visszajelzést kapok egyrészt az ételekről, a receptek milyenségéről és persze a Ti ügyes finomságaitokról is!
Remélem 2013-ban is velem tartotok!

További jó szemezgetést és mindenkinek BUÉK!





2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...