2012. december 29.

Csirkemáj pástétom

Ahogy telnek az évek, baráti körünk sajnos egyre ritkábban tud találkozni. Régen még hétről hétre együtt buliztunk, aztán napokig hívogattuk egymást, hogy kinél tart még a másnap. Aztán jöttek a gyerekek, na meg a mi szervezetünk sem fiatalodott és a bulik ritkultak. De az összejövetelek azért még maradtak és volt egy állandó szereplő is. Ez pedig a májpástétom. Drága szakács barátom, Ndy követte el évekkel ezelőtt azt a "hibát", hogy elkészítette nekünk, a siserehadnak! Nos, a mestermű osztatlan sikert aratott, azóta szegény Ndy minden évben, minden összejövetelre el kell, hogy készítse, mi meg szorgalmasan elpusztítjuk az egészet!
Idén is így történt a hagyományos karácsonyi találkozón és nekem, a szemfüles gasztrobloggernek sikerült megmentenie egy adagot (ráadásul másnap reggel olyan ügyes voltam, hogy le tudtam fényképezni, mielőtt családom rávetette volna magát, mint előző este). 1 órával később már se híre-se hamva nem volt.
És hogy miért szeretem? Mert nincs olyan nagyon májíze, már , ha értitek, mit is akarok ezzel mondani. Annyi májkrémhez és májpástétomhoz volt szerencsém, és mindegyiknek volt egy olyan "mindent elnyomó" íze. Ez más, ez selymes, ízletes, fűszeres, mégis lágy!
Egyszóval érdemes kipróbálni! Akár most, szilveszterkor, mellétéve jópár szelet kenyeret és pár vékony csík lilahagymát! És akkor már nem csak a pezsgőtől leszünk mámorosak!

Hozzávalók:
500 gramm csirkemáj
500 gramm margarin
3 apróra vágott paradicsom
3 apróra vágott paprika
3 apró kockára vágott vöröshagyma
fokhagyma (ízlés szerint pár gerezd)

bors
majoranna
vegeta

A margarint olvasszuk fel egy lábasban, majd tegyük bele az össze hozzávalót és fűszert. Nagyon alacsony lángon abáljuk kb 30 percig, majd hagyjuk kihűlni. Amikor langyos, botmixerrel pürésítsük  (ízlés szerint kevés tejföllel vagy tejszínnel még lágyíthatunk rajta) és tegyük a hűtőbe összeérni.

Próbáljátok ki és arassátok le a babérokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...