2013. május 12.

Sprotni-krém

Imádjuk a halat, ez gondolom nem meglepő annak, aki rendszeresen olvassa a blogot. És ez a halimádat kiterjed a reggelikre is. A legnagyobb kedvenc a füstölt sprotni, amiből gondolkodás nélkül megeszünk 4-en 3-4 konzervet is, ezért muszáj volt kitalálnom egy kicsit gazdaságosabb megoldást. Így született a sprotnikrém.
Laktató és finom, letesztelve!

Hozzávalók:
2 konzerv füstölt sprotni
1 evőkanál kapribogyó apróra összevágva
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 gramm puha vaj

bors
negyed citrom

A hagymákat megpucoltam, apró kockákra vágtam. A sprotnikat átszedtem egy tálba, hozzáadtam a vöröshagymát, fokhagymát, kapribogyót és a puha vajat és alaposan elkevertem. Majd ízlés szerint sóztam és borsoztam, meglocsoltam citromlével (ezt óvatosan, mindenki a saját ízlésének megfelelően állítsa be. A kapribogyó amúgy is ad egy alap savanyú ízt a krémnek) és már kész is volt. Pár pillanat múlva pedig már el is fogyott :-)
Próbáljátok ki, egészséges és finom reggeli!


7 megjegyzés:

  1. Nálunk csak én eszem a konz.halat; sprotnit pedig még nem ettem. Hasonlít az állaga a szardíniához, tehát "egész" halak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, igen, egész hal, illetve egészen pontosan fej nélküli. Nekem ez a kedvencem, bár nem mindegyik. Őszintén szólva a legtutibb íze annak van, amit barátnőm Ukrajnából szokott hozni, de itthon is kapni elég jó minőségűt.

      Törlés
  2. Ez nagyon finom!!! Én is szoktam hasonlót készíteni, csak vaj helyett majonézzel, imádjuk a lányommal :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, majonézzel is isteni lehet, legközelebb ki is próbálom :-)

      Törlés
  3. Én apróra vágott főtt kemény tojást is teszek hozzá.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...