2013. május 13.

Rakott spárga

Nem titok, imádjuk a spárgát. Főleg a zöldspárgát. Ebben az egytálételben azonban van fehér és zöld spárga is vegyesen, csak hogy tobzódhassunk ebben a finom  zöldségben. A töltelékkel nem variáltam túl sokat: darált húst kevertem paradicsomszósszal, ment bele a fehér spárga, aztán az elmaradhatatlan kedvenc, a köles, aztán már csak össze kellett rakni egy tűzálló tálba és nemsokára ehettük is. Aki szereti a rakott finomságokat, próbálja ki mindenképpen, egy újabb lehetőség egyszerű egytálétel készítésére.

Hozzávalók:
1 kg zöldspárga
500 gramm fehérspárga
500 gramm darált hús (én csirkéből készítettem)
1 üveg paradicsomszósz (én Dolmio-t használtam)
2 nagy mozzarella golyó felszeletelve
2 marék köles

A zöldspárgák végéből 1-2 centit letörtem, majd alaposan megmostam és félretettem. A fehér spárgát zöldséghámozóval megpucoltam (a csúcsait nem kell), a szárvégből kb 2 centit levágtam és kb 2 centis darabokra vágtam.
A darált húst kevés olívaolajon zsírjára pirítottam, majd hozzáadtam a paradicsomszószt és a fehér spárgát. Kb negyed órát főztem össze, aztán hozzáöntöttem a megtisztított kölest, ráöntöttem 3 dl vizet és negyed óra alatt puhára főztem a kölest is.
Tűzálló tál aljára tettem szépen sorban a zöldspárga felét, majd következett a húsos-köleses töltelék, erre raktam az összevágott mozzarellát, végül a tetejét a zöldspárga másik felével zártam le.
200 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütöttem.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...