2013. február 14.

Avokádós pisztáciás spagetti

Minap Dizájnmenza receptjére kaptam fel a fejem: avokádókrémes spagettit készített sós mogyoróval.
Annyira meghozta a kedvemet, hogy neki is estem a konyhában lévő, már igencsak érett avokádóimnak. Készítettem belőle egyszerű guacamolét, majd az egyik fele pirítós kenyéren kötött ki, finom garnélával megszórva, a másik fele pedig pisztáciával megbolondítva spagettire került!
A gyerekek imádták mindkettőt, pedig igencsak furcsa ízvilág ez még egy felnőtt számára is! De íme egy zöld étel, ami akár a gyerekek kedvence is lehet!
Köszönet az ihletért, Bea! :-)

Hozzávalók 4 személyre:
500 gramm spagetti
2 érett avokádó
1 zöld chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
1 lime leve
0,5 dl tejszín

bors
20 darab hámozott pisztácia + 5 darab a díszítéshez
olívaolaj
4 csík baconszalonna
5 dkg reszelt parmezán

Egy nagy lábasban feltettem a vizet forrni, amibe később belekerült a spagetti is. Amíg a víz melegedett, megpucoltam az avokádókat (nekem annyira érettek voltak, hogy csak egyszerűen körbe-körbe le lehetett tekerni a héját), a fokhagymát, a chilipaprikát kimagoztam és apróra vágtam, majd az egészet beletettem a turmixba, hozzáadtam a pisztáciát, meglocsoltam a lime levével, ráöntöttem a tejszínt, sóztam, borsoztam és leturmixoltam.
Közben egy serpenyőben a z apró kockákra vágott szalonnát megpirítottam kevés olívaolajon, majd az időközben készre főtt spagettit egy kevés főzővíz kíséretében hozzáadtam és alaposan összekevertem. Lezártam alatta a gázt, majd a baconos tésztára öntöttem a pisztáciás avokádókrémet és ezt is összekevertem.
Tálaláskor kevés apróra tört pisztáciával és reszelt parmezánnal szórtam meg.

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...