2012. november 10.

Lúdláb bonbon

Elkészítettem a lúdláb tortát és félretettem belőle pár evőkanál krémet, egyrészt díszíteni a tortát, másrészt gondoltam, kipróbálom bonbon formában is. Mit mondhatnék, az eredmény igazán isteni lett, mini lúdlábak szerte a konyhában:-)))

Hozzávalók 30 bonbon elkészítéséhez:
200 gramm étcsokoládé
párizsi krém, aminek az elkészítését ITT találjátok

A csokihüvelyek elkészítése ugyanúgy történt, mint az előző bonbonoknál, azaz fogtam 200 gramm 74 %-os étcsokoládét (Lidlben véve) és a háromnegyedét vízgőz felett egy tálban megolvasztottam. A maradék egynegyed részt nagyon apróra vágtam és apránként az olvadt csokihoz adtam, kevergettem, amíg el nem olvadt. Mire az összes aprított csoki elolvadt, a csokoládém 31,2 fokos lett, ami tökéletes hőmérséklet a bonbonkészítéshez. A kevergetés pedig elengedhetetlenül szükséges a temperáláshoz, azaz a csoki kristályszerkezetének megváltoztatásához, különben a dermedt csoki nem lesz roppanós és fényes, ráadásul pár nap múlva kifehéredik. Ezután a szilikon bonbonformákat egy tiszta ecsettel kikentem az olvadt csokival és a hűtőbe tettem dermedni. Kb 10 perc után megnéztem, a csokihüvely tökéletesen megdermedt, de azért a múltkori vékony hüvelyekből tanulva - biztos, ami biztos alapon - átkentem csokival. Újabb pár perc dermedés, majd a csokihüvelyekbe beletöltöttem egy habzsák segítségével a tölteléket. Figyeljünk, hogy a töltelék semmiképpen ne érjen a hüvely fölé, legyen hely a talpnak is!

Ismét hűtőben pihentetés, majd 10 perc múlva (amikor a töltelék kicsit megdermedt, a maradék étcsokit egy hajszárító segítségével felmelegítettem (azaz a tál oldalát melegítettem, de csak annyira, hogy az addig rádermedt étcsokoládé felolvadjon) majd jól összekevertem és kiskanállal óvatosan a töltelékekre csorgattam, az ecsettel a tetejét elegyengettem - azaz talpakat készítettem. Ismét hűtő, fél óra múlva pedig szépen kifordítottam a bonbonokat a szilikonformákból. Késsel eligazgattam a kiálló talpszéleket és már kínáltam is a családnak.

4 megjegyzés:

  1. Óhhhh, néhányat igazán szétszórhatnál az én konyhámban is, hidd el, itt is lenne helye néhány mini-lúdlábnak....:-))))

    VálaszTörlés
  2. Küldöm az esti széllel:-)))

    VálaszTörlés
  3. Néhány mini lúdláb hozzánk is átcsámpázhatna... :) Nagyon szépek!!!! Annyira ügyes vagy - óriási grat!

    VálaszTörlés
  4. Köszi szépen, tényleg mindig pirulok a bókjaidtól:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...