2012. február 10.

A szavazás győztese: Kukoricakrémleves

Nos, döntöttetek, a kukorica krémlevesre voltatok a legtöbben kíváncsiak.

Én nagyon kedvelem ezt a levest (pedig nem eszünk sokszor sajnos), mivel alapból kukorica-rajongó vagyok. Nyáron képes vagyok egyszerre 4-5 cső kukoricát is megenni, persze csak ha finom zsenge és édes.

A kukoricaleveshez be lehet szerezni nyáron csöves kukoricát, télen pedig mélyhűtött csöves kukoricát, vagy konzervet, ki-ki saját ízlése szerint.
Ha konzervből készül, akkor nem kell vele sokat foglalkozni,a szemek már ott sorakoznak a dobozban.
Ha csöves kukoricából csináljuk, akkor előtte érdemes sós vízben előfőzni és éles késsel levágni a csőről a szemeket.

A recept hasonlóan egyszerű, mint a fokhagyma krémlevesé:-)

Veszek 2 doboz konzerv kukoricát, vagy kb 3-4 cső (mérettől függ) kukoricát. A konzervről leöntöm a levét, a csövet "megkopasztom".
1 fej hagymát nagyon apróra vágok és olajon megpárolom. Aki szereti, 1 gerezd fokhagymát is hozzá vághat. Aztán hozzáöntöm a kukoricaszemeket és hagyom kicsit párolódni lassú tűzön. Kb 10 perc után felöntöm kb 1 dl vízzel, sózom, borsozom és újabb 10 percig párolom, közepes lángon. Aztán hozzá szórók 1 evőkanál lisztet, jól összekeverem, majd felöntöm 6 dl húslevessel. Az egészet botmixerrel turmixolom, pürésítem, és nagyobb lukú szűrőn átpréselem. Aztán hozzáöntök még fél liter tejszínt. Ha kell, utánasózom, borsozom és hagyom felrottyanni.
Tálaláskor reszelt sajttal és pirított kenyérkockával tálalom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...