2012. február 24.

30 perc alatt kész: gombás woknoodle


A tésztaétel szavazásnál igen szoros végeredmény lett a paradicsomos szardellás tészta és a woknoodle között, így gondoltam megosztom a woknoodle receptjét is, segítve ezzel a gyorsan elkészülő ételeket kedvelők dolgát a konyhában:-)
Én imádom ezt az ételt, mert nagyon gyorsan kész van, nem túl nehéz még vacsorára sem (jó, tudom, a gomba az egyik legnehezebben emészthető étel a padlizsán után) és imádják a gyerekek!

Hozzávalók:
1 csomag woknoodle (Sparban,Kaisersben és Lidlben szoktam belé botlani)
250 gramm gomba
100 gramm baconszalonna apró kokára vágva
2 gerezd fokhagyma
diónyi vaj
só, bors
olívaolaj
600 ml víz

Az alap ugyebár a gomba, amiből 250 grammot megmosok, és apróra vágok. A baconnel ugyanezt teszem, majd következik a fokhagyma, amit karikára vágok.
Aztán wokedényben vagy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom a baconkockákat, hozzáadom a gombát, sózom, borsozom és hagyom, hogy szépen piruljon. Amikor majdnem jó, rászórom a fokhagymát, táforgatom, majd hozzáteszem a vajat és addig keverem, amíg a vaj el nem olvad.
Ekkor beleöntöm a wokba/serpenyőbe a woknoodle-t és ráöntöm a tészta csomagolásán megadott vízmennyiséget (az enyémen 600 ml volt megadva).
Folyamatosan kevergetve addig főzöm, amíg magába nem szívja a vizet és meg nem puhul. Ha felszívta a vizet, de még kicsit "al dente" lenne, lefedve lehet hagyni pár percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...