2012. február 13.

Roletti torta

Vasárnapra szülinapi tortát készítettem, roletti tortát.
Kívül belül csokis finomság, jó sok kalóriával.
Egészségmániások most zárják be a blogot!:-))))

A piskótatészta ugyanaz, mint a túrótortánál: 10 tojás, 10 kanál liszt, 10 kanál cukor.

Amíg a piskóta sül, elkészítem a csokikrémet:
1 zacskó étcsokis pudingpor
fél liter tej
6 kanál cukor
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsoki
250 gramm Rama margarin

A pudingport a liszttel,a tejjel és a cukorral megfőzöm, aztán hozzáadom az étcsokit, hogy el tudjon olvadni, majd ha kicsit kihűlt, belekeverem a kakaóport is.
Ha teljesen kihűlt, habverővel belekeverem az addigra már puha margarint és legnagyobb fokozaton kihabosítom.
A piskótát 3 részre vágom és mindegyik réteget megkenem vastagon a csokikrémmel (nálam minden réteg ugyanolyan vastag, azaz ugyanakkora a csokiréteg, mint a piskótaréteg). A végén az egész tortát bevonom a maradék csokikrémmel és hűtőbe teszem 1 órára, hogy kicsit rádermedjen a piskótára a krém.
Amíg pihen a torta, előveszek tetszés szerint vásárolt bonbonokat (7 golyót) és óvatosan félbevágom őket. (én most raffaellot és ferrero rochert használtam)

Ha eltelt az 1 óra, kiveszem a tortát a hűtőből és felolvasztok vízgőz felett egy tálban 1 tábla étcsokoládét, majd ráöntöm a torta tetejére. (vigyázok, hogy az oldalára ne nagyon kerüljön) Nagyon gyorsan kell dolgozni, mert hamar megdermed a csokikrém. A torta tetejére rakom a fél bonbonokat (9 felet szépen elosztva), amíg az étcsokibevonat még nem dermed meg.
Utána előveszek 2 doboz Bonbonetti rolettit és szépen körberakom az oldalát úgy, hogy maradjon  ki 4 kis "üres" csokikrémes rész, ahova később majd félbevágott bonbont rakok.
A végén az egész tortát megszórom tetszés szerint csokidarával, de lehet használni cukorgyöngyöt, mogyoródarát, bármit, ami jól mutat a tortán.

Sok sikert a tortához:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...