2013. május 5.

Spenótos lasagne

Nagy kedvenc és persze nagy klasszikus ez az étel. Rengetegszer készítettem és persze sokféle receptet kipróbáltam. Végül nekem az egyik legegyszerűbb jött be, ezt osztom most meg veletek.

Nálunk a gyerekek valamiért imádják a spenótot, na persze nem a klasszikus főzeléket, de nem ám!!! Azt valamiért nagyon nem akarják, van a gyerekekben valami velük született gyűlölet a zöld ételek iránt. Nos, ez nálunk is él, de rájöttem, hogy ha van más szín is, akkor nincs baj egyik zöld étellel sem. Így aztán a spenót lett az egyik nagy kedvenc. És mivel a tészta a másik, így nem volt nehéz pár éve megcsinálni és megetetni a legkisebbekkel is ezt a finomságot.
Kevés tejszínnel szelídítve tényleg mennyei, próbáljátok ki, igazi zöldséges, tavaszi tésztaság ez.

Hozzávalók:
500 gramm spenót (én friss levélből készítettem, de a mélyhűtött is jó, ha darabos)
4 dl tejszín

bor
szerecsendió
12 lasagne lap
20 dkg reszelt sajt

A spenótleveleket alaposan megmostam és apróra összevágtam. Majd egy mélyebb serpenyőben elkezdtem fonnyasztani. Nem szabad megijedni, eleinte majd'kipotyog a serpenyőből a spenót, de nagyon hamar összeesik és akkor már tényleg kezelhető.
Szóval, miután az apróra összevágott levélkék megfonnyadtak, sóztam, borsoztam, kevés szerecsendiót reszeltem rá és felengedtem 2 dl tejszínnel. Ha nagyon "felveszi" a tejszínt, lehet még hozzáönteni, nekem ennyi elég volt. Kóstolgattam, kicsit még sóztam és borsoztam, picit még forraltam, de lényeg, hogy hagytam, hogy kicsit leveses maradjon. (ebben a lében fog megfőni a lasagne tészta)
Ezután elővettem egy tűzálló tálat, az aljára egy réteg tejszínes spenótot tettem, erre raktam 3 lasagne lapot (nekem pont ennyi fér el egymás mellett a tálban), majd ismét spenót és újra lasagne lap, míg az összes alapanyag el nem fogyott.
A tetejét tejszínes spenóttal zártam, végül a reszelt sajttal megszórtam és 200 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütöttem.

Remélem nektek is fog annyira ízleni, mint nekünk. Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Képzeld, az én lányai imádják a klasszikus "spenóstot" (mert, hogy így hívják), de ez is tutira bejönne nekik! :)

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon szeretem, viszont a Férjem ki nem állja. Egyemberes adagot pedig nehéz készíteni ebből a finomságból!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...