2013. augusztus 14.

Feketeszeder leves

Ebben a melegben nagyon kapósak a hideg levesek. Főleg, ha savanyúak is. A gyerekek ezévi legnagyobb slágere a feketeszeder, így már többször is készítettem belőle gyümölcslevest. Most végre meg is osztom veletek. Mi jó krémesen szeretjük, de ha hígabban szeretnétek, kevesebb pudingport tegyetek bele. Remélem még hozzájuttok a szederhez és elkészítitek ezt a finomságot!

Hozzávalók:
fél kiló feketeszeder
1 liter víz
1 csapott kávéskanál citromsav
2 púpos evőkanál pudingpor
5 dl tejszín
cukor (ízlés szerint
1 kávéskanál vaníliakivonat

A feketeszedret hideg vízzel alaposan leöblítettem, meghintettem 2-3 evőkanál cukorral, majd hagytam 1 órát állni, hogy levet eresszen. Felöntöttem a vízzel, hozzáadtam a citromsavat és feltettem főni. Nem hagytam sokáig, forrás után kb 5 percig főtt. Közben a tejszínt összekevertem egy kézi habverővel csomómentesre a pudingporral, majd a szedres leveshez adtam a vaníliakivonattal együtt és addig kevertem, amíg be nem sűrűsödött amolyan krémes állagúra. Megkóstoltam és még kicsit megcukroztam, majd hagytam kihűlni és a végén hűtőszekrényben hűtöttem le teljesen hideggé.

Aki nem szereti a magos gyümölcsöt, passzírozza át, de a rövid főzési időtől a gyümölcsök nagy része egészben marad, így isteni friss gyümölcslevest tehetünk az asztalra.

5 megjegyzés:

  1. Ez igen !!! Ez a csodás szín !!! Boldogan kanalazgatnám :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-) Nekünk is nagyon bejött, a héten még biztosan csinálok!

      Törlés
  2. Jaj, most azonnal kérem! Imádom a gyümölcsleveseket! (egyébként nálunk ma is u.olyan meleg van, mint az elmúlt napokban - bár nem kánikula, de simán van 28 fok és hétágra süt a nap)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt szerencsére ma egész nap borult volt az ég, kicsit legalább hűlt a panel :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...