2013. július 14.

Mascarponés-cseresznyés palacsinta

Ezt a finomságot pár évvel ezelőtt a munkahelyemen ettem először. Egy kolléganőm specialitása volt, bár ő még kicsit másképp készítette. A kisütött palacsintára tejfölt kent, arra porcukrot és diót hintett, majd alaposan meglocsolta baracklekvárral, rányomott tejszínhabot és az egészet összetekerte. Mi hatalmas megelégedéssel tüntettük el a finomságot, és persze mindenki vitte haza a "receptet".
Én is elkészítettem, aztán elkezdtem finomítani az eredeti tölteléken: a tejfölt már előre összekevertem porcukorral, a tejszínhabot kihagytam és a baracklekvárt lecseréltem piros gyümölcsös lekvárokra.

Most egy még kifinomultabb változatát mutatom be nektek, a tejfölt az előkelő mascarponéra cseréltem, de próbáljátok ki tejföllel is, mert nagyon finom és persze jóval olcsóbb.

Hozzávalók 4 főre:
8 palacsinta
250 gramm mascarpone
3 evőkanál porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
8 evőkanál darált dió
házi fekete-cseresznye lekvár

A palacsintákat megsütöttem ÍGY, majd hozzáfogtam a töltelék elkészítéséhez.
A mascarponét (de lehet tejföl is) összekevertem a porcukorral és a vanília kivonattal. Majd ezt a finom, édes krémet a palacsinta felére simítottam. Erre szórtam az evőkanálnyi diót, szépen, egyenletesen elosztva a mascarponéra. Majd következett a fekete-cseresznye lekvár (ebből ízlés szerint tegyünk, én most 2 evőkanálnyit tettem minden palacsintába), végül a palacsintát először félbe, majd újból félbe (azaz négyrét hajtva) tálaltam.
Ugye, milyen egyszerű? Jó étvágyat hozzá!

9 megjegyzés:

  1. Roppant kívánatos! Valahogy meg kellene tanulni palacsintát sütni ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, köszönöm! De nehogy azt mond, hogy nem tudsz palacsintát sütni, mert azt úgysem hiszem!

      Törlés
  2. Ez most jól jönne ebédre, mert nagyon éhes vagyok:) Guszta lett :)

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Végre nem csak az én nyálam csorog a Te finomságaidra, Gabi :-)

      Törlés
  4. Az ezerarcú palacsinta, nagyon jól néz ki:) Isteni finom lehet, hasonlót már alkottam, amolyan mindent bele, ami van otthon alapon. Kezdem megszeretni a palacsinta sütést:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...