2013. április 11.

Paradicsomos-olivás csiga és táska

Nemrég Gasztroblogger találkozó volt Nagykovácsiban, amire mindenki készült valami finomsággal. Én fügés kekszeket csináltam, de gondoltam, valami sós ropogtatnivaló is jól fog jönni. Mivel nem készültem különösebben, abból kellett dolgoznom, amit a konyhában/kamrában/hűtőben találtam.
Ez pedig nagyon egyszerű volt: leveles tészta (az nálam mindig van talonban), paradicsompüré (apósom keze munkája: vöröshagyma, paradicsom, zeller és fokhagyma összefőzve, lepasszírozva), fekete olívabogyó és mozzarella sajt.

Ennyi kellett a boldogsághoz és bizony olyan finomra sikerült, hogy a család ismétlést akart. EZért elkészítettem a vastagabban megkent, több töltelékkel megrakott változatát is, táska formában.

Hozzávalók:
1 csomag előre kinyújtott leveles tészta
paradicsompüré (vagy a kedvenc paradicsomszószod)
fekete olívabogyó
mozzarella sajt lereszelve vagy apróra tépve

A leveles tésztát kicsomagoltam, majd az egészet egy ecset segítségével lekentem paradicsomszósszal. Erre raktam vékony karikákra vágott olívabogyót (ízlés szerint) és megszórtam reszelt mozzarella sajttal. Majd az egészet hosszában félbe vágtam, mindkét részt a hosszú felénél fogva feltekertem és kb ujjnyi vastag szeleteket vágtam mindkét tészta-rúdból. Majd sütőpapírra fektettem a csigákat és 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütöttem.
Egyszerű és finom vendégváró falatkák!

3 megjegyzés:

  1. Ideális tavaszi táska! Napsütéses színek, könnyű tartalom

    VálaszTörlés
  2. Imádnám, nagyon szeretejük a sós csigákat is, bár az olivát csak én eszem meg. Kár, hogy nem voltam ott, jó sok finomság gyűlt össze, mindenki szuper dolgokat alkotott:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...