Éppen csak annyit változtattam rajta, hogy másfélszer annyi mennyiségből csináltam, mivel 26 centis tortaformában készítettem, valamint a pirított törökmogyoró helyett diót használtam.
Nem hiszem, hogy rontott volna rajta :-)
Hozzávalók: (26 centis tortaformához)
225 gramm étcsokoládé (min. 70 %-os)
270 gramm vaj
270 gramm barnacukor
4,5 evőkanál holland kakaópor
1,5 teáskanál vaníliakivonat
6 tojás
105 gramm liszt
120 gramm darált dió
A sütőt előmelegítettem 180 fokra, majd az apróra tört étcsokoládét, a vajat, a cukrot és a kakaóport egy fémedénybe tettem (legyen jó nagy, hogy később a többi hozzávaló is beleférjen), majd vízgőz felett megolvasztottam a benne lévő hozzávalókat. Levettem a vízgőzről és kicsit hűlni hagytam. Ehhez az olvadt masszához adtam a vaníliát, a felvert tojásokat és alaposan elkevertem. Majd jöhetett a liszt és a darált dió is. Fakanállal ezeket is alaposan elkevertem, majd egy előre kivajazott és darált dióval meghintett tortaformába öntöttem a tésztát.
A sütőben 20 percen át sütöttem, majd kivettem és hagytam a formában kihűlni. Akkor jó a torta állaga, ha a közepe még kicsit folyós, remegős.
Miután már langyos volt, egy tálra csúsztattam, megszórtam a tetejét darált dióval és csodaszép édes eperrel díszítettem.
Langyosan az igazi, de később, kihűlve is isteni. Sajnos a másnapról nem tudok beszámolni, mert még aznap este elfogyott a maradék is!
Merénylet merénylet hátán! csodás
VálaszTörlésIrulok-pirulok :-) Köszi :-)
Törlés