2012. március 23.

Medvehagymás pesto penne tésztával

A héten az utolsó medvehagymás receptem a medvehagymás penne. Ez az étel szintén nagyon egyszerű (imádom a gyors és egyszerűen elkészíthető ételeket), és finom, mert olyan, mint a pesto-s tészta.
Őszintén szólva ezt is lehetne pesto-nak nevezni, mert ugyanúgy készítem, mint a bazsalikomos változatot, csak a bazsalikomlevelek helyett a medvehagymaleveleket használom.
Az íze fantasztikus, ráadásul, ha beleteszem egy jól záródó üvegbe és a tetejére olívaolajat öntök, akkor nagyon-nagyon sokáig eláll. Ha kihagyom belőle a fenyőmagot, akkor ugyanígy el tudom tenni, ráadásul bármilyen salátához tudom csepegtetni öntetként. Ha kicsit nagyobb darabokra turmixolom és olivaolajban elteszem, akkor zöldséges ételekhez, darált húsokhoz adhatom, tepsiben sült krumplit ízesíthetek vele, de rizottóba is bele tudom keverni. A lehetőségek száma itt is végtelen, így a medvehagyma rövidke (kb 1 hónapos) életét jó sokkal meg tudom hosszabbítani.

Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma levele
100 ml olivaolaj
1 marék fenyőmag
1 gerezd  fokhagyma
reszelt parmezán


A medvehagymát, a fokhagymát, a fenyőmagot, kevés sót és az olivaolajat darálóba teszem (vagy konyhagépbe, vagy kinek mi van otthon) és alaposan összedarálom.Ízlés szerint még sózom, valamint reszelt parmezént adok hozzá és még egyszer átpörgetem. Ha kell, még adok hozzá parmezánt, de én általában egy kis marékkal szoktam beleszórni és annyi bőven elég.

Aztán már csak ki kell főzni a tésztát, ráönteni a medvehagyma-pestot és kész is a finom tészta!

Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Most készítettem el és már meg is ettem egy tányérral a finom medvehagymás pesztóból. Köszönöm a receptet! Rita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rita! Örülök, hogy ízlett, nagyon szívesen!
      Marka

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...