2012. március 21.

Hamis somlói galuska

Most, hogy itt a tavasz és mindenki belekezdett valami fogyókúrába, gondoltam összecsapok valami finom édességet, ami ugyan hízlal (ezért fogyizóknak kizárólag 1 evőkanál engedélyezett kóstolás gyanánt),  de nagyon-nagyon finom.
Körbenéztem, mit is találok itthon, volt babapiskóta, puding, étcsoki, cukor. Na, ezzel talán már lehet kezdeni valamit. Csoki-vanília, piskóta, mi az ördög legyen belőle?
Hmmm, babapiskótás csokikrémes finomság?
Aztán eszembe jutott, hogy múltkor a Lidlben vettem szép mazsolát (megjegyzem, utálom, ha a mazsola látszólag tökszáraz és rajta csüngenek azok a bosszantó kicsi szárak, amiket menzán előszeretettel hagytak rajta a csokis piskóta öntetében megbújó mazsolákon), valamint pirított-cukrozott mogyoródarát.  Innentől már nem volt kérdés: somlóit készítek, csak csöppet másképp. Nos, ezért a "hamis" somlói elnevezés.
Szerintem érdemes elkészíteni, pláne, ha nem ragaszkodtok az eredeti recepthez, mert így is isteni. Ha meg ragaszkodik valaki az eredetihez, akkor ezt hívjuk csak piskótás pudingnak és akkor szent a béke, mindenki jó érzésekkel tömheti a bendőjébe ezt a nem éppen update 1-es finomságot.

És a hozzávalók:
2 csomag (asszem kb 24 darab) babapiskóta
1 csomag vaníliás puding
1 csomag csokoládés puding
1 liter tej
50 gramm vaj
100 gramm étcsokoládé
kristálycukor
darált dió/mogyoró
mazsola

Megfőzöm a  kétféle pudingot fél-fél liter tejjel és ízlés szerint cukrozom. A csokisba még beletöröm a tábla étcsokit és beleteszem a vajat, majd alaposan elkeverem, hogy a csoki és a vaj is beleolvadjon.
Veszek egy  szép nagy tálat és elkezdek rétegezni. A tál aljára teszek 1 sor piskótát (nekem pont 1 zacskó volt), aztán jöhet a csokikrém fele, majd bőségesen megszórom darált dióval/mogyoróval és mazsolával, aztán leöntöm sok-sok vaníliapudinggal (azaz a vaníliapuding felével). Majd ismét 1 sor piskóta, arra megint csokikrém, darált dió/mogyoró és mazsola. Majd az egészet leöntöm a maradék vaníliapudinggal és a tetejét megszórom csokiforgáccsal vagy "egérkakival".
1 éjszakára hűtőbe teszem, másnapra fenséges, isteni, fantasztikus édesség kerül az asztalra!
Próbáljátok ki, mert baromi gyors, egyszerű és nem okoz csalódást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...