2012. március 20.

Csurgatott tojáslevel - medvehagymával

Igen egyszerű, mégis isteni leves, ami most, hogy itt a tavasz és mindenki méregtelenítésbe - no meg fogyókúrába kezd, igencsak kapóra jön jópárunknál.

Hogy ne legyen olyan hizlalós, én a lisztet étkezési keményítővel helyettesítem.

Hozzávalók:
1 fej apróra vágott vöröshagyma
olaj
köménymag
pirospaprika
babérlevél
kevés ecet
étkezési keményítő
2-3 tojás felverve és 2 tojás egészben

A vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztom, majd hozzáöntök 1 teáskanál köménymagot és kicsit megpirítom. Aztán teszek hozzá 1 teáskanál pirospaprikát, 1 babérlevelet és az egészet felöntöm 1,5 liter vízzel. Sózom, és hozzáöntöm az étkezési keményítőt (amit előtte kevés hideg vízzel csomómentesre kevertem)
2-3 tojást felverek, lassan a forró levesbe csurgatom és nagyon lassan kevergetve hagyom, hogy megfőjön.
A 2 egész tojásból buggyantott tojást készítek, azaz felforralok 2 liter vizet, amibe beleöntök 1 evőkanál ecetet, majd óvatosan beleteszem a nyers egész tojásokat úgy, hogy merőkanálba teszem és merőkanállal együtt engedem bele a forró vízbe, majd hagyom, hogy a fehérje megkeményedjen.


A levest kevés ecettel és tejföllel is lehet ízesíteni. Tálaláskor bőségesen megszórom  apróra vágott medvehagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...