Hozzávalók:
2 kg füge
50 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
A fügéket nagyon alaposan megmostam, a szárukat levágtam és 8 részre összekockáztam, majd egy lábasban feltettem a cukorral főzni. Jó két órán át főztem, amíg a héja teljesen meg nem puhult, aztán botmixerrel összeturmixoltam és jött a dermedéspróba: kistányérra kiskanállal cseppentettem egy keveset a lekvárból, ami pillanatok alatt meg is dermedt. Ebből tudtam, hogy kész a leki. Hozzáadtam a vaníliakivonatot, jól összekevertem és csírátlanított üvegekbe töltöttem. Ezután mehetett a dunsztba, a pihe-puha pokróc alá:-)
Próbáljátok ki, palacsintába, sütibe isteni! De magában is remek nassolnivaló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése