Hozzávalók a sült kacsacombhoz:
4 kacsacomb
16 gerezd fokhagyma
só, bors
majoranna
A kiengedés után beirdaltam a bőrét, de vigyáztam, hogy ne nagyon érjek húst, ha lehet, csak a bőrét vagdossam be. (na, ez több-kevesebb sikerrel össze is jött). Aztán besóztam, megborsoztam és éles késsel lukakat hasítottam a húsába. A lukakba pedig 1-1 fokhagyma gerezdet nyomkodtam, combonként 3-4 darabot. Majd majorannával fűszereztem és lefektettem őket egy tepsibe, alájuk öntöttem kb fél deci vizet és szorosan letakartam a tepsit alufóliával. Aztán 140 fokos sütőben sütöttem (vagy inkább pároltam) kb másfél órán át, majd levettem róla a fóliát és 220 fokon pirítottam tovább a bőrét, miközben a saját zsírjával folyamatosan locsolgattam!
Természetesen a kisült zsírt eltettem üvegben a hűtőbe, isteni lesz kenyérre kenve!
Hozzávalók a hercegnő burgonyához:
fél kiló burgonya
100 gramm vaj
2 tojás sárgája (a fehérjét le lehet fagyasztani)
só, bors, szerecsendió
A krumplit megpucoltam, összevágtam apró kockákra, majd sós vízben puhára főztem. Amikor kész lett, leöntöttem róla a vizet és hozzákevertem a vajat, miközben krumplinyomóval simára törtem. Amikor kihűlt, hozzákevertem a tojások sárgáját, majd habzsákba töltöttem a krumplikrémet és csinos kis kupacokat nyomtam egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 220 fokos sütőben kb 30 percig sütöttem, de az utolsó 10 percben már nagyon figyeltem, meg ne égjen a teteje!
Végül elkészítettem a spárgát és a hollandi mártást és tálaltam!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése