Szofi készítette el, nekem meg volt otthon pár érettebb banán és egy jó puha avokádó
és mivel imádom az avokádót és végre kipróbálhatom édességben is, így csöppet
sem haboztam: nekivágtam.
Az
eredmény egy isteni, szaftos-ragacsos süti, amiben egyáltalán nem érezni az
avokádó ízét, sőt, még krémesebbé teszi a süteményt.
Aki
viszont idegenkedik az avokádótól, az a sima csokis banánkenyér receptjét
megtalálja Dina barátnőm vagy Lili barátnőm oldalán.
Hozzávalók (1 csésze=250 ml) :
1 csésze sima liszt
3/4 csésze finomszemű zabpehely
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
csipet só
1 érett, puha avokádó
2 érett banán
60 ml étolaj
1 csésze cukor (én nádcukrot használtam)
2 közepes tojás
fél narancs reszelt héja
1/3 csésze joghurt
1/2 csésze dió, durvára törve
50 gramm étcsokoládé apróra törve
Elsőként a sütőt előmelegítettem 175 fokra. Majd az
avokádót és az olajat egy botmixerrel krémesre mixeltem, aztán hozzáadtam a
banánokat is és azt is krémesítettem. Ezután kézi habverővel hozzákevertem
egyenként a tojásokat, a nádcukrot, a joghurtot és belereszeltem a fél narancs
héját.
A száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, sütőpor,
szódabikarbóna, fahéj, só) egy külön edényben összekevertem és a fenti
masszához adtam. A diót és a csokoládét a végén adtam hozzá és alaposan
összekevertem.
Majd egy kenyérformába (de lehet őzgerinc is)
sütőpapírt tettem, a masszát beleöntöttem és az előmelegített sütőben 1 óra
alatt készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, de a tészta még sült állapotában
sem fog teljesen összeállni, kicsit még akkor is ragacsos marad.
Nagyon guszta lett,orulok,hogy izlett!!!
VálaszTörlés