A recept nagyon egyszerű, a hátszegi rakott palacsinta adta az alapötletet.
Hozzávalók:
maradék bejglik vegyesen
az öntethez:
10 dkg porcukor
2,5 dl tejföl
2 dl tejszín
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
a tetején lévő habhoz:
2 tojásfehérje
10 dkg porcukor
Először a bejglit vékony (kb fél centis) szeletekre vágtam, majd egy tűzálló tál aljába tettem az első réteget . (nekem 2 rétegnyi bejgli jött össze).
Ezután következett az öntet: egy tálban összekevertem a hozzávalókat,
majd az öntet felével szépen, egyenletesen leöntöttem a tálban lévő bejgliszeleteket.
Ezután rárakosgattam a maradék bejgliszeleteket és az öntet másik felével nyakon öntöttem az egészet úgy, hogy az öntet mindenhol beborítsa a bejglit.
Majd felvertem kemény habbá a fehérjéket, hozzáadtam a cukrot és tovább vertem, míg a hab fényessé nem vált. Ezt a habot halmoztam a bejglire, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütöttem. 20 perc után érdemes ránézegetni, nehogy megégjen a hab.
Ez mennyei ötlet, Marka! Én a mélyhűtőbe rejtettem feldarabolva a maradék bejgliket - ez azért sokkal jobb :)
VálaszTörlésÁgi, BUÉK:) De rég hallottam már tőled/rólad :) Köszi a dicséretet, majd esetleg próbáld ki egy kis adag mélyhűtött bejglivel :)
Törlés