Ha előre dolgozunk vele, akkor pedig nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre hangzik.
Hozzávalók 21 centis tortához:
A piskótához:
5 tojásfehérje100 gr liszt
100 gr cukor
csipet só
1 tk. sütőpor
A krémhez:
500 gr mascarpone
5 ek. porcukor
1 citrom reszelt héja
lemon curd (aminek az elkészítését ITT találjátok)
Kezdem azzal, hogy jól kifelejtettem a sütőport a piskótából, mert a gyerekek ott nyüzsögtek körülöttem :Anya mit segíthetek...stb :) De még így is nagyon finom lett a tésztája - legközelebb azért odafigyelek :)
Szóval előző nap elkészítettem a lemon curd-öt. Így ma már csak annyi dolgom volt, hogy a piskótákat és a mascarponét csináljam.
Először is a piskótákhoz felvertem a tojásfehérjét félkeményre, majd hozzáadtam a cukrot és addig vertem, amíg a hab teljesen kemény nem lett.
Majd következett a sütőporos liszt (vagy a sütőpor nélküli - hihi), és ezt már óvatosan, egy fakanállal forgattam a habba. Majd 3 sütőpapírra 3, egyenként 21 centis kört rajzoltam és a tésztát 3 felé osztva, mindegyik kört megtöltöttem, elegyengettem tésztával, majd egyenként ki is sütöttem. Nagyon gyorsan, kb 10 perc alatt kész van 1-1 piskótalap, én 180 fokos sütőben sütöttem.
Majd óvatosan, egy kés segítségével leválasztottam a sütőpapírról és hagytam kihűlni.
Amíg a piskótalapok hűltek, a mascarponét kikevertem a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd összeállítottam a tortát. Mivel nekem a mascarpone keményebb volt, mint a lemon curd, így először a mascarpone-krémet kentem a lapokra (szintén 3 felé osztva, majd erre kentem a lemon curdből.
Ezután már csak egymásra pakoltam a lapokat, a tetejét kicsit "márványoztam" azaz egy kiskanállal a lemon curd-öt belekavargattam körkörösen az alatta lévő mascarponéba, majd megszórtam reszelt citromhéjjal és már kész is a remekmű.
Akár azonnal is lehet tálalni, de hűtőben is pihenhet, amíg jól be nem faljuk.
Ez valami isteni lehet, mindenképp ki fogom próbálni ::))
VálaszTörlésBizony az! Ha elkészíted, mesélj kérlek, hogy milyen volt :)
TörlésNagyon szép lett Marka, örülök, ha ízlett :)
VálaszTörlésSzofi drága, a te finomságaiddal még sosem fogtam mellé :)
Törlés