2012. október 13.

Tükörtojásos melegszendvics a la Geri

Ezt a finomságot két okból is elkészítettem ma reggelire. Az egyik ok, hogy tegnap volt a tojás világnapja (hihi, vicces,ugye?) és valamivel szerettem volna "tisztelegni" eme jeles nap előtt. A másik, hogy múlt heti , Hollandiában töltött hétvégém emlékére szerettem volna nosztalgiázni kicsit és a családnak is megmutatni egy jó kis holland reggelit. Ezt a  finomságot Kriszta barátnőm igen házias, főzni szerető (és nem mellékesen nagyon jól tudó) párja készítette, így Gerikém, utólagos engedelmeddel a te neved fog ott csillogni az én tojásos szendvicsem mögött:-) És köszi a tippet!

Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet kenyér
4 szelet sonka
8 szelet sajt
vaj
majonéz
fokhagyma
4 tojás

A
Először is elővettem egy tálcát, ami bírja a sütőt, majd ráfektettem a kenyereket. Mindegyiket bedörzsöltem fokhagymával, megkentem vajjal, majd mindegyikre tettem 1-1 szelet sonkát, amit alaposan bekentem majonézzel. AZ egészet sajtszeletekkel koronáztam és irány a forró sütő, amíg a sajt meg nem olvadt és finoman el nem kezdett pirulni a kenyerek tetején.
Ezalatt egy serpenyőben 1 evőkanál olajat felmelegítettem és 4 tojást belevertem óvatosan, hogy a sárgájuk egészben maradjon, majd addig sütöttem, amígy a fehérje megdermedt, de a sárgája folyós maradt.
TIPP: Amikor még a fehérje kicsit folyós a sárgája körül (amolyan "taknyos"), érdemes lefedni a serpenyőt fedővel, mert a bent rekedt forró gőz alatt ez a nyálkás rész is megszilárdul, a sárgája mégis folyós marad.
Ezután tányérokra szedtem a szendvicseket és mindegyik tetejére 1-1 tükörtojást ültettem.
Apróra vágott metélőhagymával, őrölt paprikával, borssal lehet díszíteni és egyben tovább ízesíteni!
Jó étvágyat hozzá!


2 megjegyzés:

  1. Érdekes szendvics, de nagyon jó! Nem tudom milyen lehet a majonéz sütve, de elkészítem és majd megtudom:-)

    VálaszTörlés
  2. A majonéz inkább csak felmelegszik a közepén, nagyon finom ízt ad a szendvicsnek így melegen :-)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...