2012. október 1.

Szeptember, az első őszi hónap

Sziasztok drága Olvasók!

Megint eltelt 1 hónap, már nem is akadok fent, hogy mennyire gyorsan. A szeptembert nagyon szeretem, hiszen már nincs az a nagy nyári meleg, sehol nincs tömeg, viszont érnek az őszi finomságok és rengeteg mindent lehet elraktározni télire. Ilyenkor még gyönyörűen süt a nap, érezzük az utónyári meleget, mégis a levelek elkezdenek egyre sokszínűbbé válni, a gesztenyéket ezerrel gyűjtik a gyerekek és a szőlő kilószámra terem mindenhol.
Igen, tudom, az ősz amolyan nyártemető évszak, én mégis mindig a szép oldalát próbálom látni.
Szüret, almáspite, a vázában színes levélcsokor, lefekvés előtt gyertyafényes borozás.

Ez a hónapi is termékeny volt, már ami a bejegyzéseket illeti. Ráadásul ti nagyon, de nagyon szorgalmasan olvastátok, átléptük a 11ezer oldalmegjelenítést is, ezer hála érte Nektek!

Ötödik helyen az előző havi második helyezett, azaz a Fish Mac szendvics végzett. Úgy tűnik, sokatokat izgat az egészségtelen Mekis étel kiváltása házias, jóval laktatóbb és tápanyag-gazdag finomsággal. Helyes, helyes, a jövőben igyekszem még pár gyorsétel házi megfelelőjét is elkészíteni!
 

Negyedik helyen a kacsatepertő áll, amire igen büszke vagyok, hiszen finom, ízes és ropogós lett, így érdemes néha belefeccölni egy kis energiát, hogy élvezetes, saját készítésű tepertő kerülhessen az asztalra!
 

Harmadikként az olajos halat néztétek a legtöbben. Ez az étel bizony nagy kedvencem, tele van kálciummal, a gyerekek is megehetik végre a szálkás keszeget, ráadásul mennyei reggeli egy fázós szombaton.


A második szeptember hónapban a z eddigi egyik legfinomabb befőzésem, a Ficoco lett. Ez az a lekvár, amiből csak 6 üveggel készítettem, mondván, nem is lesz olyan kapós, mégis már csak 2 üveg van a kamrámban. Így szombaton muszáj volt beszereznem újabb 2 kilót, ami szintén üvegben végezte:-)

És tádáááám, az első helyezett a sült marha oldalas, amiről még mindig nincs rendes képem (ez az átka a finom ételnek, nagyon hamar elfogy, mielőtt a fényképezőt előkaphatnám. Most hétvégén egy hatalmas tepsiben tarja, malacoldalas és csirkecomb mellett ebből a finomságból is jutott a tányérra, így most a sült oldalast sokadmagával tudtam csak lefényképezni, ráadásul meglapul a gaz eledel sok-sok krumpli árnyékában:-)

Köszönöm nektek a sok olvasást, a megjegyzéseket, a facebookos kommenteket, és igyekszem jobbnál jobb receptekkel, finomabbnál finomabb hétköznapi és különleges ételekkel meghálálni!

1 megjegyzés:

  1. Kedves Marka!
    Várlak a Edi konyháján, mostmár jöhetnek a feladatok a Határok nélkül játékban! Edi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...