2012. június 13.

Paradicsomos-sonkás mozzarella

Ez az előétel egyik nagy kedvencem, mondhatni régi klasszikus, ami mindig beválik. Nagyon nagyon gyorsan elkészíthető és finom. Nem tolakodóan fűszeres és nem is semleges, amolyan igazi olasz, csendesen  kopogtató egyszerű finomság, amivel simán el lehet kezdeni egy fantasztikus ebédet vagy vacsorát. De mi már ettük ám finom bor mellé kísérőnek, vagy csak úgy nagy nyári melegben főételnek (mert akkor úgy sincs kedvünk tömény, zsíros ételeket enni)

Egyszóval ki kell próbálni, aztán lehet dönteni: vagy beleszeret az ember, vagy nem. Én mindenesetre beleszerettem. És mivel itt volt a születésnapom, gondoltam csupa olyat készítek, amit imádok. Így esett a választás erre a finomságra.

Hozzávalók 2 személyre:
1 szép nagy mozzarella (legjobb a bivalytejből készült, de elég borsos áron adják, így jó a szarvasi mozzarellagolyó is)
1 érett magyar paradicsom (finom, lédús legyen, ne a kényszerérett!)
prosciutto sonka (vagy bármilyen leheletvékonyra vágott füstölt sonka - erről jut eszembe, ha valaki Montenegróban jár, ki ne hagyja a njegosi sonkát, ami Njegos faluban kapható. Be lehet menni a háziakhoz (szerintem mindenki füstöl sonkát a faluban), szét lehet nézni a kamrában, kiválaszthatjuk a nekünk legjobban tetsző sonkát és már a miénk is! Mennyei!!!))
8 kisebb bazsalikomlevél

bors
oregano
extra szűz olívaolaj

 A mozzarellát és a paradicsomot is 8 egyenlő szeletre vágom. Egy nagy lapos tányérra leteszem egymás mellé a mozzarella-szeleteket, majd meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom és ráteszek mindegyikre 1-1 bazsalikomlevelet. A mozzarella szerencsére semleges és sótlan, így bátran lehet fűszerezni, sózni, ahogy kedvünk és ízlésünk engedi. Majd erre rakom a paradicsomszeleteket, amit csak oregánóval ízesítek és a tetejére jön a sonka.

Jó előre is el lehet készíteni és a hűtőben várhatja a férj/vendég/barát érkezését. Mennyei az ízhatás, érdemes akár dupla adagot is készíteni, mert az is el fog fogyni:-)

Jó étvágyat hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...