2012. január 31.

Currys csirke barnarizzsel

Ezt az ételt azért szeretem, mert nagyon gyorsan kész van (előkészítéssel együtt kb 40 perc), egészséges , könnyű vacsorának való. És ráadásul nagyon finom, ami nem utolsó szempont ugyebár!

Ami kell hozzá:
50 dkg csirkemell filé
1 doboz Bonduelle kukorica
1 púpozott evőkanál liszt
2 kávéskanál vegeta (ha lehet, házi)
1 kávéskanál curry
1 kis doboz tejföl
olaj
barnarizs

A csirkemellet apró kockákra, vagy vékony csíkokra vágom (kinek mi a szimpatikusabb). Egy evőkanál olivaolajon pirítani kezdem, majd, amikor a kockák minden oldalukon megpirultak (kb 5 perc), hozzáadom a kukoricát,  vegetát, a curryt és 1,5 dl vizet. Lassú tűzön hagyom párolódni. (kb 10-15 perc)
Közben a tejfölt, a púpozott evőkanál lisztet és a kukoricakonzerv levét csomómentesre keverem.
Amikor a husi már puha (kóstolás közben semmi pánik, mivel a vegetától baromi sós lesz, de a tejföl elveszi a sósságot), hozzáadom a tejfölös keveréket és pár percig főzöm. (kb 5 perc)
Közben a barnarizst is elkészítem, azaz a rizst beleöntöm egy lábasba, jól átmosom hideg vizzel, majd annyi vízzel, ami kb 2 ujjnyira ellepi, felteszem főni fedő alatt. Kb 20 perc után lezárom alatta a lángot és még negyed órát hagyom puhulni, közben a fedőt nem veszem le róla. Hozzáteszem, a rizsfőzést (ha nem zacskós rizsből csinálod), muszáj saját magadnak kitapasztalni. Én így készítem, de biztosan mindenkinek megvan a maga tuti rizsfőzési receptje. Ráadásul mindegyik rizs más-más főzési időt igényel, érdemes elolvasni a különböző rizsek használati utasítását.


Jó étvágyat hozzá!

4 megjegyzés:

  1. Szia Mariann! Lehetne a kukorica konzerv levet masra cserelni? Van akit zavarhat a benne levo tartosito. Van otleted, mivel lehetne helyettesiteni?

    VálaszTörlés
  2. EZ nagyon jó kérdés, örülök neki:-) Szóval kukoricaidényben én vennék csöves kukoricát, kihámoznám, jól megmosnám (megsikálnám), aztán késsel levágnám a kukoricaszemeket a csőről, ezt használnám a konzerv kukoricaszemek helyett. AZ egészet bele egy edénybe, rá annyi vizet, ami ellepi és persze sót. Megfőzném és máris meglenne a teljesen természetes kukorica a levével együtt.
    Télen lehet kapni mélyhűtött kukoricacsöveket, szerintem a célnak az is megfelel!

    VálaszTörlés
  3. Hohóóó, máris ötletet adtál Zsu, mert ha sok kukoricaszemet főzöl, akkor kiszedsz belőle kb egy bögrényit a currís csirkéhez, a többiből pedig kiváló kukoricakrémlevest tudsz készíteni! Két légy egy csapásra:-))) A leves receptjét a holnapi menübe bele is veszem!

    VálaszTörlés
  4. Kár lenne ennyit szenvedni a friss kukorica sikálásával. Hiszen tudjuk, hogy annál finomabb íz nincs is a világon, amikor kihámozzuk a kukoricacsövet a héjából. Azon már nincs mit sikálni, mert a friss kukorica tejet is kisikálod belőle.
    Ha ez macerás, akkor javaslom a fagyasztott kukoricát :)
    Üdv: Kázmér

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...