2012. január 30.

A desszert: Albert szelet

Ez az édesség nagyon egyszerű, mégis rendkívül elegánsan néz ki.
A recept szuper nagynénémtől származik. Ari zseniálisan főz, pár dolgot tőle loptam, de úgyis mindig megírom, kinek köszönhetem az aktuális finomságot:-)

Szóval, végy a boltból és a kamrából:
2 csomag Albert kekszet
2 csomag étcsokoládés drOetker pudingot
fél liter tejet
1 tábla (100 gramm) étcsokoládét
kb 6-7 evőkanál cukrot
1 púpos evőkanál kakaóport
100 gramm vajat

A pudingot annak rendje módja, no meg a hátoldalán található leírása szerint kell megfőzni, kivétel, hogy a 2 zacskó pudinghoz csak fél liter tej kell a megadott 1 liter helyett. (ez a sűrűség kell később ahhoz, hogy összeálljon a süti).
A krémet megfőzöm, hozzáadok 6 kanál cukrot, beledobom az étcsokit és a vajat és jól elkeverem, amíg minden szépen beleolvad. A végén még 1 kanál kakaóport is belekeverek.
Kibontom a kekszet és az egyik oldalát megkenem ugyanolyan vastag csokikrém-réteggel, mint amilyen vastag a keksz. Aztán hozzáragasztok egy másik kekszet, aminek a szabadon maradt oldalát ismét megkenem csokikrémmel. Aztán ezt a kis párost leteszem egy alufóliára és innentől mindig kiveszek egy kekszet, megkenem csokikrémmel és hozzátapasztom a már meglévő csokis-kekszes rúdhoz. Amikor már kb 25-30 centis a rudam, betekerem az alufóliába és hűtőbe teszem 1 éjszakára. Másnap kitekerem a krémtől megpuhult kekszes csokis finomságot és ferdén szeletelve tálalom.
Isteni csemege!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...