Ez a torta az igazi csokiimádók tortája!
Kívül kemény tészta, belül folyékony csokikrém, hmmmm, maga a csokimennyország.
250 gramm min. 70 %-os étcsokoládé
80 gramm cukor
200 gramm vaj
5 tojássárgája
5 tojásfehérje
1 evőkanál liszt
2 evőkanál Cointreaux - kihagyható
1 evőkanál kávé - kihagyható
Az étcsokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztom, majd amikor már felolvadt, hozzáadom a cukrot és addig kevergetem, amíg az is elolvad. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verem, a tojások sárgáját pedig addig verem habverővel, amíg a színe sárgáről egészen fehéressárgára változik.
A cukor felolvadása után a csokis krémbe keverem a fehéredésig vert tojássárgáját, hozzáadok 1 evőkanál lisztet,a Cointreaux-öt és a kávét. Alaposan összekeverem, majd a végén óvatosan beleforgatom a tojásfehérje felvert habját.
Egy tortaformát vízbe állítok ( kb 2 ujjnyi legyen a víz), kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a csokis masszát.
160 fokos sütőben kb 30 percig sütöm.
Akkor lesz jó az állaga, ha kívül megkeményedett, de felvágva a belseje kicsit folyós marad.
Az élvezet és az örök szerelembe esés garantált!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése