A gyerekek rágták a fülemet, hogy kérnek valami édességet. Én meg szétnéztem a hűtőben és egy éppen még jó, de másnap már lejáró leveles tésztába botlottam. Jó, gondoltam, lesz kakaós csiga. De akkor Misike azt mondta: Te miért nem csinálsz soha fahéjas csigát? Tényleg, miért is nem? - tettem fel magamnak a kérdést. Hiszen annyira, de annyira finom!
És hogy ne legyen olyan unalmas, feldobtam pár szem házi amarénával (mert ez az új szerelem).
Hohóóó, úgy kellett eldugnom 2 kis minicsigát Apának, aki annyira meg volt tőle bolondulva, hogy még aznap el kellett caplatnom a boltba újabb leveles tésztáért és készíteni még egy adagot :-)
Hozzávalók:
leveles tészta (én az előre kinyújtottat veszem)
3 evőkanál nádcukor (de a sima kristálycukor is jó)
1 teáskanál őrölt fahéj
amaréna meggy
A cukrot összekevertem a fahéjjal és a kitekert leveles tésztára szórtam, vigyázva arra, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztán, mindenhova jusson belőle. Majd egy sodrófával még kicsit bele is nyomkodtam a tésztába, hogy feltekeréskor ne hulljon mindenfelé a cukor. Majd a fahéjas leveles tésztát 12 csíkra vágtam (széltében), és mindegyik csíkra 5 félbe vágott amaréna meggyet tettem.
Majd a kis csiguszokat szépen sorban feltekertem, felállítva egy alufóliával fedett tálcára tettem és betoltam a forró sütőbe. Kb negyed óra alatt kész lett, de érdemes nézegetni, nehogy odaégjen.
Próbáltuk megvárni, míg kihűl, de vigyázat, ha egyszer belekóstolsz, nem fogod tudni abbahagyni!
Küldhetnél pár darabot, hogy leteszteljem, tényleg abbahagyhatatlan-e...;-)
VálaszTörlés