Hozzávalók: (én 25*35 cmesw tepsiben készítettem)
a csokis brownie-hoz:
150 g vaj
300 g étcsoki
190 g nádcukor
5 közepes tojás
115 g (tönköly)liszt
1 1/2 ek. kakaó
a krémsajthoz:
250 g krémsajt
2 tojássárgája
90 g porcukor
A vajat a csokoládé felével felolvasztottam, majd félretettem hűlni. A csokoládé másik felét apróra vágtam és szintén félretettem. Majd robotgépbe öntöttem az olvasztott csokit, hozzáadtam a cukrot és egyenként a tojásokat. Végül következett a liszt, a kakaópor és a csokoládé darabok.
Ezt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, majd kikevertem a krémsajtot is a tojássárgákkal és a porcukorral. Ezt a krémsajtos öntetet a csokis masszára öntögettem és egy kanál nyelével örvényeket csináltam a két színű masszába. Sajnos a krémsajtos masszám kicsit folyós volt, így az örvények nem olyan látványosak, viszont a süti élvezeti értékén ez mit sem változtat.
180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.
Belül krémes maradt, házi málnalekvárral tálaltam.
Amikor a fb-on megláttam, egyből jöttem közelebbről megnézni, mert csorgott a nyálam... :)
VálaszTörlésKöszi Gabi, nagyon finom sütike volt! :-)
TörlésCsoki és málna - örök szerelmes páros :)
VálaszTörlésHú, nálam is Ági! :-)
Törlés