2014. július 24.

Barackos lepény


Barbi konyhájában láttam meg ezt a csodát, és természetesen rögtön ki kellett próbálnom. Íme az eredmény: savanykás-édes, puha és nagyon, de nagyon finom pite. Nekem piskótajellegű letta  tésztája, talán, mert elszaladt a mérleg nyelve és az eredeti 350 gramm helyett a végén 400 gramm liszt került bele. Bárhogy is alakult, Barbi drága, köszönöm a receptet, igazi nyári sütit tehettem a család elé.

Hozzávalók:
4 tojás
400 g liszt 
100 g kristálycukor 
1 cs.sütőpor 
4 dl tejföl 
2 dl étolaj 
800 g sárga- és őszibarack (maggal mérve) 
kristálycukor a sárgabarackok szórásához

A tojásokat a cukorral és a tejföllel csomómentesen simára kevertem, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet és az olajat és ezt is alaposan, csomómentesen elkevertem.
Aztán egy 25*35 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem, beleöntöttem a tésztát és a kimagozott, félbevágott sárgabarackokkal és őszibarackokkal jól feldíszítettem, majd mindegyik barackot megszórtam egy kis csipet kristálycukorral (ami a végén jól rákaramellizálódik).
Majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöttem, amíg a tészta szép aranybarnára nem sült.
Tálaláskor porcukorral is meghintettem.


5 megjegyzés:

  1. Huuu, látszik mennyire finom puha a tésztája, isteni lehet!

    VálaszTörlés
  2. Marka ez nagyon szép és tökéletes textúrájú lett, legközelebb én is ennyi liszttel készítem! :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Barbi, ez tényleg a véletlen műve lehetett :)

      Törlés
  3. Pompás lehet a tejföllel - nem várat majd magára sokat az elkészítése! köszi Marka

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...